Política

El PP i CiU posen l'espionatge a refredar

Les propostes perquè compareguin Navarro, Montilla i tres consellers, posposades

La comissió parlamentària d'Afers Institucionals portava ahir un ordre del dia marcat pels afers de suposat espionatge polític que han convertit noms com La Camarga i Método 3 en usuals en sobretaules i tertúlies de qualsevol tele, ràdio o xarxa social, bars inclosos. Perquè havia de resoldre si es convocava per donar explicacions al Parlament a uns quants pesos pesats de la política catalana esquitxats, la majoria, que consti, en condició de víctimes de l'espionatge, pel degoteig d'informacions sobre seguiments, informes i gravacions aparegudes
els últims mesos.

A instància de CiU, la comissió havia de votar si es convocava el primer secretari del PSC, Pere Navarro. I el PP portava a votació les compareixences de 14 persones, incloent-hi la vicepresidenta Joana Ortega; els consellers de Justícia i d'Empresa i Ocupació, Germà Gordó i Felip Puig; els dirigents o exdirigents de CiU Xavier Martorell, Xavier Crespo i Josep Maria Matas; l'expresident José Montilla, o l'exvicepresident Josep Lluís Carod-Rovira. Però, a última hora, tant CiU com el PP van optar per retirar les propostes de votació de l'ordre del dia. La raó que va donar el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, va ser que abans de demanar més compareixences vol que es produeixin les de la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, l'exconseller socialista Joaquim Llena i l'exsecretari d'organització del PSC, José Zaragoza, aprovades el juliol però per les quals encara no hi ha data. L'argument esgrimit pel PP va ser que les tornaran a presentar quan ho faci CiU, “per votar-les totes juntes”, segons fonts del partit.

El Palau sí que compareixerà al Parlament

Qui sí que haurà de comparèixer al Parlament és algun representant del Palau de la Música. La comissió d'Afers Institucionals va aprovar una proposta de Ciutadans perquè l'entitat expliqui en seu parlamentària la decisió de no demanar responsabilitats penals a CDC en l'escrit d'acusació que ha remès al jutge del cas Palau. La compareixença la van votar tots els grups menys CiU, que es va abstenir. En canvi, van ser rebutjades, amb els vots contraris de CiU i ERC, sengles propostes del PSC per convocar la presidenta i el director general de l'entitat, Mariona Carulla i Joan Oller, amb l'argument que ha de ser el Palau qui esculli qui ha de comparèixer en nom seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona