Política

Compromís per Alzira critica que Bastidas accepte la contrareforma de la Llei de l'Administració Local

La president d ela Federació Valenciana de Municipis sempre ha presumit de municipalista però ara no treu pit pels més menuts

Des del passat 31 de desembre de 2013 està en vigor la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local. Aquesta llei, apel·lant a l'article 135 de la Constitució i a l'aplicació dels principis d'estabilitat pressupostària, sostenibilitat financera o eficiència en l'ús dels recursos públics locals fa unes modificacions de la Llei 7/1985, reguladora de les Bases del Règim Local que suposen una merma de l'autonomia local en tant en quant fa una “reestructuració” de les competències i serveis a prestar pels Ajuntaments i a la que han d'adaptar-se al llarg de 2014 i 2015.

Des de Compromís per Alzira han valorat que l'aplicació d'aquesta llei pot afectar a molts serveis municipals com en el cas de la residència de Guerriller Romeu i les places municipals conveniades de la residència de Solimar, els serveis socials que presta l'Ajuntament i la promoció de la igualtat, les escoletes municipals Infants, Llepolies i La Muntanyeta, el Centre de Formació de Persones Adultes Enric Valor, el Paratge Natural Municipal Murta – Casella, les oficines informatives de Turisme (Tourist-Info), la creació de la Oficina d'Atenció al Ciutadà, el règim retributiu dels membres de la Corporació Local, el règim de dedicació exclusiva dels càrrecs públics i el personal eventual, la forma de gestió i el cost efectiu dels serveis públics, sobretot en allò relacionat amb les contractes que té l'Ajuntament, les societats anònimes municipals, els llocs de treball de l'Ajuntament i els seus organismes autònoms així com la massa salarial del personal laboral, i un munt de coses més.

Per aquest motiu, se li demana a l'Alcaldessa que ha de donar la informació de tot allò que afecte a l'Ajuntament d'Alzira i dir quines competències i serveis van a mantindre i quins no. Per això demanen a Elena Bastidas que convoque una Comissió Informativa Especial per a tractar el tema i que done compte al Ple de la Corporació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Sánchez reclama a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans