Política

Jordi Sebastià vol una Europa de drets i no només d'obligacions

El candidat de Compromís a les eleccions europees ha reivindicat a Benidorm la importància d'una Europa per a les persones i no al servei de la troica

L'encara alcalde de Burjassot i candidat de Compromís a les eleccions europees del pròxim 25 de maig, Jordi Sebastià, ha presentat aquest dimecres, la Primavera Europea a Benidorm, on ha defensat la importància de dur la veu de “valencianes i valencians a les institucions europees”, perquè moltes de les decisions que es prenen a Brussel·les, “ens afecten cada dia, molts dels nostres problemes són d'abast europeu, com el morrut d'Elx, que trobem a altres països, les normes de pesca o qüestions agràries, entre moltes d'altres”.

Per a Sebastià, “que el País Valencià estiga present a les institucions comunitàries, tant per a fer-nos visibles, com per a defensar els nostres interessos, és fonamental”.

El candidat eco-nacionalista s'ha mostrat convençut de la importància de treballar per un canvi de model, el que ha anomenat “assaltar el parlament europeu”, per a què aquest treballe per a “les persones i els seus problemes i no per a altres interessos, com ara els de la troica que ens governa”.

Durant la roda de premsa a la seu del col·lectiu local de Compromís a Benidorm, Jordi Sebastià, ha estat contundent a l'hora de recordar que “Europa l'hem pagada entre tots els ciutadans, és nostra i hem de fer que treballe per a nosaltres” i ha defensat una harmonització dels drets socials a tota la unió, així com de les lleis, “el problema a Europa no és el dèficit o el deute, el problema és la pobresa i això no només afecta el sud, també al centre i nord d'Europa” i ha afegit que, “no és normal que a cada país de la Unió hi haja una legislació diferent en matèries com l'avortament”.

Sebastià ha reivindicat la participació en aquests comicis per a “treballar pel canvi de model” d'una Europa de la qual s'han apropiat uns pocs i que ha de ser de tots els ciutadans.

Pronòstics

L'eurocandidat s'ha mostrat escèptic amb les enquestes, “n'hi ha que ens donen molts bons resultats i d'altres que no” i ha recordat que a les darreres eleccions al parlament valencià “totes eren contràries i mira al final el que es va aconseguir”.

Pel que fa a Compromís per Benidorm, el secretari d'implantació, Domingo Botella, ha explicat que hores d'ara no tenen cap perspectiva de resultats ni de candidats i que la seua única fita és la de treballar per la ciutat i els ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona