Política

ICV presumeix d'aliats als països del sud d'Europa

Urtasun fa pinya amb Altra Europa per Tsipras, el Front de Gauche i la Syriza

Representants d'Altra Europa per Tsipras (Itàlia), Syriza (Grècia) i el Front de Gauche (França).Tots ells es van donar cita ahir al barri d'Hostafrancs de Barcelona per donar suport als candidats d'ICV-EUiA Ernest Urtasun i Núria Lozano i demostrar que, en contra del que tradicionalment es creu, l'esquerra dels països del sud d'Europa treballa junta. Però si bé ICV vol presentar la demostració d'aliats com una garantia d'entesa, Urtasun va reconèixer que cal enfortir l'esquerra europea. El punt de partida hi és i el denominador comú de les quatre forces, també: la lluita contra les polítiques de retallades i els governs de la troica. Pel candidat ecosocialista tenen davant un gran repte, que és el deute que afronten els països com a resultat d'aquestes polítiques i del rescat de la banca. En aquest sentit, va presentar diverses iniciatives, com ara una conferència europea sobre el deute, la derogació del pacte fiscal i la reforma dels instruments a través dels quals el mateix Banc Central Europeu genera més deute amb els crèdits a les entitats bancàries. Lozano no es va estar tampoc de criticar la troica, que va qualificar com “una colla de fatxendes que ens estan amargant la vida a tots”.

Els representants de les formacions internacionals van anar repassant la situació que viuen als seus països, i el punt comú era la crítica al neoliberalisme imperant i el segrest de les institucions europees, que en realitat estan governades pels interessos econòmics i no pas pels preceptes democràtics. Stravos Karagkounis, de la Syriza grega, ironitzava dient que l'Estat espanyol i Grècia competeixen per veure qui genera més atur, a qui li marxen més talents o qui aplica més retallades.

Al matí, Urtasun demanava a CiU que no s'apropiï del procés cap al dret a decidir, tal com va reclamar el president Artur Mas en el míting d'inici de campanya dels convergents. “El procés ha demostrat que és plural i no és propietat de CiU”, va insistir Urtasun, que va reiterar que les polítiques del govern de Mas “han estat un atemptat contra els drets de la gent”. La comitiva d'ICV va visitar la fàbrica d'Alstom, a Santa Perpètua de Mogoda, per mostrar el seu suport al sindicalisme i als treballadors d'aquesta empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana