Política

Mas carrega contra la “cultura del poder” de Madrid

El president de la Generalitat la contraposa al pactisme català i insisteix en el caràcter pacífic de la consulta

Catalunya versus l'Estat, també pel que fa a la cultura. El president de la Generalitat, Artur Mas, va contraposar ahir la “cultura del pacte” catalana amb la de Madrid, on va assegurar que “practiquen la cultura del poder”. En el segon dia de visita institucional a Girona, Mas aprofundia així en el caràcter pacífic del procés engegat a Catalunya i també insistia en el seu tarannà democràtic. Es tracta de dos valors que l'executiu català intenta subratllar en un moment en què des de l'exterior s'observa amb interès el camí iniciat a Catalunya, una terra que, va subratllar Mas, sempre ha estat “de convivència”. El president català tancava ahir la seva visita a Girona. Mas manté en paral·lel a la campanya de les eleccions europees l'agenda institucional, tot i que també participarà en alguns actes al costat del candidat de CiU, Ramon Tremosa. Ja ho va fer dijous passat en l'obertura.

El conseller de la Presidència també es va referir ahir al procés català. Francesc Homs considera que la situació que es viu és “esprudençada”, una paraula inventada que deriva dels mots prudència i esperança. “Prudència necessària perquè encara hi ha gent que ho està passant malament, però també una mirada esperançada i d'horitzó positiu que també ens devem”, va aclarir el conseller.

Manuel Valls, amb el PSC

El nou primer ministre de França, el socialista d'origen català Manuel Valls, participarà en l'acte central del PSC el pròxim dimecres 21 de maig. Segons van explicar fonts del partit català, Valls serà al pavelló del Vall d'Hebron, al costat del candidat dels socialistes europeus, Martin Schulz; de la candidata del PSOE a l'Eurocambra, Elena Valenciano, i dels candidats del PSC, Javier López i Esther Niubò, que són en els números 6 i 15, respectivament, de la llista de Valenciano. En l'acte també hi seran presents el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i l'expresident del govern espanyol Felipe González. Serà, doncs, un dels mítings més potents de la campanya i, a més, es farà molt pocs dies absns de les eleccions a l'Eurocambra, diumenge 25.

Valls serà a Barcelona just després d'haver aprovat un dur pla de retallades de 50.000 milions d'euros per als pròxims tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana