Política

Terricabras: “Si el poble vol, és imbatible”

El cap de llista d'ERC a les eleccions europees insisteix que Catalunya no té res a veure amb Ucraïna, “bàsicament perquè allà hi ha un clima bèl·lic”

Terricabras fa una crida a la participació per poder després “reclamar a Europa que no ens deixen votar”

Josep Maria Terricabras, cap de llista d'ERC a les eleccions europees, ha recordat aquest dimarts les paraules de Pere Casaldàliga: “Les meves causes són més importants que jo”, per explicar que si ha accedit a entrar en política és per “ajudar a avançar el procés del poble, perquè el procés és del poble, i si el poble vol, és imbatible”.

Així, en una entrevista a Els Matins de TV3, Terricabras ha explicat que s'ha d'acabar “amb aquella idea que són les elits els que manen i el poble el que obeeix”. “El senyor Mas -ha continuat- el que fa és acompanyar el poble, que ha decidit que vol decidir el seu futur. El principi de llibertat és absolutament fonamental. Si no acceptem això és que acceptem el que ens marquen les elits”. En aquest sentit, ha volgut remarcar que el cas català no té res a veure amb el d'Ucraïna, “bàsicament perquè allà hi ha un clima bèl·lic”. “S'hauria de saber diferenciar, com deia Shakespeare, que no és el mateix voler la llibertat per les urnes que per les armes”, ha afirmat Terricabras.

El cap de llista d'ERC a les eleccions europees ha assegurat que demanaran “a l'Europa democràtica que doni suport al dret a decidir dels catalans”. Però, per això, “cal anar a votar el 25 de maig”. I és que, segons ha dit, “la participació fa patir”. Al seu entendre, “és molt important donar-se compte que anar a reclamar a Europa que no ens deixen votar i quan ens deixen no fer-ho, és difícil d'entendre i d'explicar”. Per a Terricabras, “seria fenomenal que Catalunya arribés al 50% de participació en aquestes eleccions”. “Demano el vot per al meu partit, però en qualsevol cas que votin, encara que sigui un altre, és molt important”, ha reclamat.

Pel que fa als resultats, Terricabras ha augurat que PP i PSOE aniran de baixa però no desapareixerà el bipartidisme. “De fet, en molts casos estan d'acord. Ja estaven apropats abans de l'impuls del procés sobiranista dels últims anys, ja ve de lluny. A Catalunya sempre l'han tractat malament. És una aliança d'incomprensió cap als catalans, de fet, sembla que siguin ells els que es volen independitzar de nosaltres”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona