Política

Urtasun vol una Europa dels treballadors

El candidat d'ICV proposa fixar un salari mínim del 60% respecte a la mitjana

El candidat d'ICV-EUiA i número 3 a la llista electoral que comparteixen amb IU, Ernest Urtasun, considera que Europa només tindrà futur si es configura com un projecte de la classe treballadora. Per aquest motiu, el polític va animar a votar el 25 de maig que ve per tal que els ciutadans se sentin “amos” del projecte europeu. Urtasun va posar exemples pràctics del que hauria de fer el govern europeu i va apostar perquè s'estableixi un salari mínim europeu i una renda mínima garantida, dues mesures que va contraposar a les retallades socials que han impulsat els governs del PP, el PSOE i CiU. “Hi haurà gent que dirà que això és impossible, però és fals perquè Europa podria fixar que tots els països tinguessin un salari mínim que sigui del 60% de la mitjana que es cobra a cada país”, va defensar. D'aquesta manera, es revertiria la sensació que Brussel·les “governa en una boira i que no actua políticament”.

El candidat ecosocialista també es va desmarcar de qualsevol semblança amb les polítiques del PSOE, i com a exemple va mencionar el govern de la Junta d'Andalusia, on IU ha posat en marxa polítiques que no han estat ben vistes pels socialistes, malgrat que això pogués fer trontollar el pacte.

L'interès d'ICV pel medi ambient també va aflorar en l'acte celebrat ahir al vespre a Granollers, al qual també va assistir el diputat Joan Mena. En aquest sentit, va remarcar que els ecosocialistes són els únics que han posat el medi ambient en la campanya, ja que en els cinc anys vinents s'han de renovar la majoria de directives europees. Sense el paper dels ecosocialistes hi ha “el risc”, segons Urtasun, que el candidat del PP, Miguel Arias Cañete, “representi el pitjor dels atemptats ambientals, com ha quedat demostrat amb les reformes de la costa i rius que ha desenvolupat Cañete al ministeri.

D'altra banda, Mena va introduir en l'acte la defensa del dret a decidir per recordar que “no és un dret singular, sinó col·lectiu, malgrat el que defensen CiU i ERC”. “Aquest dret ha d'anar lligat a d'altres en àmbits com l'educació, la sanitat pública i el benestar social”, va reblar. Al matí, Urtasun havia reivindicat la consulta reclamant una comissió europea “activa” perquè el 9-N es pugui votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona