Política

El líder dels liberals europeus demana que es tingui en compte la veu dels catalans “d'una manera o altra”

Guy Verhofstadt apel·la al diàleg entre Catalunya i l'Estat sense interferències de la UE

Critica les recents declaracions de José Manuel Durão Barroso i Jean Claude Juncker sobre el procés

El president de l'Aliança de Liberals i Demòcrates d'Europa (ALDE), Guy Verhofstadt, ha defensat aquest dimecres des de Barcelona que s'escolti la veu dels catalans i ha apel·lat dimecres al diàleg entre l'Estat i Catalunya sense interferències de la UE davant el procés sobiranista. De la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als catalans que donin suport a Verhofstadt, perquè és un “constructor d'Europa i un amic de Catalunya”.

El candidat liberal a presidir la Comissió Europea ha participat aquest dimecres en un acte organitzat per la Fundació CatDem juntament amb el president de la Generalitat i el candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa. El polític flamenc ha defensat el seu programa, que aposta per una nova onada d'integració europea com a fórmula per sortir de la crisi.

Aprofitant la seva presència a Barcelona també ha volgut dir la seva sobre el debat català i s'ha mostrat a favor de “tenir en compte” l'opinió expressada pels catalans “d'una manera o altra”.

“Penso que la UE no ha d'intervenir en la qüestió catalana, no com Barroso o Juncker. Penso que és una qüestió d'Espanya i dels catalans, i espero que pugui progressar mitjançant el diàleg entre Espanya i els Catalunya”, ha dit. I és que al seu parer, la UE ha de jugar “un paper positiu” en tot aquest afer, en lloc d'un “rol negatiu” com el de Juncker o Barroso. “Això no pot passar”, ha exclamat. Verhofstadt ha afegit que el grup liberal “té en compte l'opinió expressada pels ciutadans d'una forma o d'una altra”.

El líder liberal ha defensat l'alternativa que ofereix el seu grup davant les “males receptes” anticrisi de conservadors i socialistes. En aquest sentit, ha assegurat que no n'hi ha prou amb aplicar l'austeritat i disciplina fiscal dels conservadors, ni la solució passa tampoc únicament per la major despesa social dels socialistes. Per això, ha proposat com a alternativa un nou lideratge comunitari que aposti per “una nova onada d'integració europea” en sectors claus per a la reactivació econòmica, com el bancari, l'energètic o el digital

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat les paraules de Verhofstadt i ha constatat que el candidat dels liberals és un “constructor d'Europa i un amic de Catalunya”. Al seu parer, ell serà l'únic al Parlament Europeu que podrà defensar el dret a decidir dels catalans. “Tenim en ell un defensor d'aquestes posicions que ara ens interessa recolzar d'una manera especial. Ningú com ell ens defensarà amb la mateixa energia”, ha afirmat. “El meu candidat és Verhofstadt”, ha reblat.

Mas ha cridat el poble de Catalunya a donar suport als “amics”, i més “en els moments més importants que viu el país”. “Perquè ens defensaran millor que no pas els adversaris. Ara el poble de Catalunya té la possibilitat de donar suport a un amic que representa una formació política que ens defensarà i que respectarà l'opinió del poble de Catalunya”, ha argumentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden diu que deixarà d’enviar bombes i munició a Israel si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona