Política

Duran: “Entre Juncker i Catalunya, sempre ens quedarem amb Catalunya”

El líder d'UDC admet que al candidat del PPE “li va mancar ‹finezza›” quan va parlar del dret a decidir

Lamenta que Arias Cañete i Valenciano obviessin la qüestió catalana en el seu cara a cara

El president d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha admès aquest divendres que al candidat del Partit Popular Europeu (PPE) a presidir la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker “li va mancar finezza” (finor) quan va donar la seva opinió sobre el procés sobiranista català. Juncker va manifestar el dilluns passat a Madrid que estava “al cent per cent” d'acord amb la posició del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

En la seva carta web setmanal als militants d'UDC, Duran hanegat que les declaracions del líder popular europeu posin en dificultats UDC perquè “sempre que al Parlament Europeu es defensi el dret a decidir de Catalunya o el suport a una consulta legal per decidir el futur polític de Catalunya, Unió hi votarà a favor”.

“Entre Juncker i Catalunya, sempre ens quedarem amb Catalunya”, ha sentenciat. “I sobre la presidència de la Comissió, ja veurem finalment quins són els candidats que es posen a votació i ja prendrem la decisió oportuna quan toqui”, ha apuntat.

No obstant això, el dirigent democratacristià ha assegurat que Juncker és “el millor europeista amb responsabilitats públiques dels darrers anys”.

El líder dels democratacristians catalans ha lamentat en una piulada a Twitterque, a diferència del debat entre els cinc candidats a presidir la Comissió Europea, en el cara a cara que van mantenir ahir el candidat del PP, Miguel Arias Cañete, i la cap de llista del PSOE, Elena Valenciano, no es parlés de Catalunya.

“Curiós, a Brussel·les, Juncker i Verhofstadt demanen que parlem aquí sobre Catalunya i que els espanyols i catalans decideixin. En canvi, Arias Cañete i Elena Valenciano no parlen sobre Catalunya”, ha escrit.

En la seva carta web també critica que és fes un debat a dos a una televisió pública espanyola i s'impedís la presència de la resta de candidats, cosa que, al seu judici, “va contra el principi constitucional de la pluralitat”. Segons ell, aquesta “imposició” de PP i PSOE d'una única circumscripció electoral “allunya l'interès de la ciutadania envers les eleccions europees”. En aquest context, ha qualificat de “falta de respecte” que el debat entre els dos candidats espanyols es fes el mateix dia i hora que el dels cinc candidats a presidir la Comissió Europea.

Duran també ha criticat en aquestes eleccions hi hagi “molt poc interès a parlar d'Europa” i que “se situï el debat local per damunt de l'europeu, no només a Catalunya, sinó a tot l'Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

El ple municipal aprova una nova ordenança de civisme

VILABLAREIX
guerra europa

Rússia llança una ofensiva sobre la regió de Khàrkiv que obliga a evacuar diverses localitats

barcelona
tribunals

Petició de nul·litat d’actuacions en el cas dels CDR acusats de terrorisme

barcelona
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les