Política

Rajoy demana el vot per al PP per mantenir una Catalunya “espanyola i europea” i no deixar-la “dividida i fora del món”

El president espanyol crida als ciutadans a “no fer experiments” votant a partits petits perquè a un sol eurodiputat “ningú li fa cas a Europa”

Mariano Rajoy envia un missatge encoratjador als membres del PP català perquè diiu que pateixen més per conviure amb els nacionalistes

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha tancat aquest dissabte el míting central del PP de Catalunya. Davant unes 2.000 persones que han omplert el Barcelona Teatre Musical, Rajoy ha demanat als catalans el seu suport en les eleccions europees per no deixar una Catalunya “dividida, fora del món i aïllada” i poder mantenir-la “espanyola i europea”, alhora que es garantiria “el dret a decidir de tots els espanyols sobre el que és Espanya”. En la seva intervenció, farcida de referències a la “recuperació econòmica”, Rajoy ha fet també una crida perquè els ciutadans “no facin experiments” i no votin a partits petits, perquè a un sol eurodiputat que puguin aconseguir el 25-M “ningú li fa cas a Europa”.

Amb un discurs molt centrat en reclamar el vot per “no xafar” les reformes i els “sacrificis” que han “provocat l'inici de la recuperació econòmica”, Mariano Rajoy ha participat aquest dissabte al míting del PP de Catalunya a Barcelona. Amb tot, el president del govern espanyol ha sigut molt conscient que aquest no era un acte més i que estar a Catalunya era per a ell una oportunitat única per reclamar de nou el suport a la unitat d'Espanya i per acabar amb els independentismes.

En aquest sentit, només un minut després de començar a parlar, Rajoy ha demanat directament el vot per al PP per impulsar “una Europa unida, en pau, en llibertat i en convivència, una Europa en progres”, però també per garantir “una Catalunya unida, espanyola i europea, i no tenir una Catalunya dividida, fora del món i aïllada”. De la mateixa manera, el líder del PP ha reiterat que amb el seu lideratge a l'Estat i amb els vots al PP “el que hagi de ser Espanya ho decideixen tots els espanyols, i a ningú se li por privar el dret a decidir això”.

Però aquesta no és l'única raó que, segons Rajoy, ha de moure el vot cap al PP. En aquest sentit, ha cridat als espanyols i especialment als catalans -en una referència vetllada a Ciutadans- a “unir el vot a l'entorn del PP” i evitar els suports a partits més petits amb els que comparteixen electorat. “La veu que influeix a Europa és la que suma i no la que divideix. “No és sensat ni intel·ligent dispersar energies en un vot divisori o marginal. Un diputat sol no és útil a Europa, ningú li fa cas. No es pot anar a Europa a fer experiments”, ha sentenciat.

I aquesta mateixa fórmula d'evitar “els experiments” l'ha utilitzat per carregar contra els partits nacionalistes. “Tampoc es pot anar a Europa amb l'insensat horitzó de voler sortir després d'ella” ha retret, tot dirigint-se al president de la Generalitat, Artur Mas, i a CiU per “recordar que “la Catalunya que ha sigut gran i autèntica és la que ha estat espanyola i europea”.

Lloa als no nacionalistes

En la seva intervenció, Rajoy ha volgut enviar un missatge encoratjador als membres del PP català perquè, segons ha dit, pateixen més per conviure políticament amb els nacionalistes. És per això que ha assegurat que “hi ha molta gent a Catalunya que viu més tranquil·la només perquè existeix el PP català, perquè s'escolta la vostra veu i perquè aixequeu una veu distinta en un territori plural”. “Sou importants perquè no sou nacionalistes, ni amb ni sense matisos, i perquè no accepteu que reparteixin certificats de catalanisme, simplement perquè sou catalans. Representeu a molta gent, a més de la que imagineu; gent que vos vota i gent que no, però que sentirien gran inquietud si vos calleu”, ha sentenciat Rajoy dirigint-se als populars catalans, tot etzibant que el PP és “la garantia del futur i per a que a Catalunya no passi res que després s'hagi de lamentar”.

“Alguna cosa farem bé en economia”

Més enllà de les seves referències a Catalunya, Rajoy ha destinat la resta del discurs a defensar la seva gestió al capdavant de l'executiu espanyol i a cridar a avalar amb el vot al PP aquestes reformes en les properes europees. El líder dels populars ha alertat, de nou, del perill de “tenir a Europa les polítiques socialistes que van portar Espanya a la fallida” si els ciutadans no donen el seu suport al candidat del PP, Miguel Arias Cañete.

A més, Rajoy ha repassat les darreres dades de desocupació, creixement i recuperació que, segons ell, són “el llum al final del túnel” en aquesta crisi. “S'inicia ara la recuperació. Aquest any creixem l'1,2%. I resulta que Espanya, que era el malalt d'Europa, ara hem crescut més que la mitjana de la UE i molt més que França, Itàlia, Holanda i Finlàndia”, ha sentenciat, tot cridant que “alguna cosa haurem fet bé” des del govern espanyol si es preveu que “en 2015 siguem els que més creixement tindrem de la UE”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona