Política

El Govern insisteix que hi ha una “clara intencionalitat política” de fer “petita” TV3

El secretari de Comunicació , Josep Martí, assegura que hi ha una solució tècnica perquè la televisió pública catalana mantingui els dos múltiplex actuals

Reclama al govern espanyol que s'avingui a negociar

El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí Blanc, s'ha mantingut en la línia denunciar aquest dilluns pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, i ha insistit que amb “l'excusa tècnica” i d'una directiu de la Unió Europea per alliberar espai per a la nova tecnologia 4G hi ha una “clara intencionalitat política” del govern espanyol “per fer petita la televisió pública de Catalunya”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Martí, que ha reclamat al govern espanyol que s'avingui a negociar per trobar una solució al problema ha assegurat que en la carta que el Govern va rebre del Ministeri d'Indústria el 7 de maig passat, se'ls comunica que els canals del múltiplex o Mux1 pels quals es poden veure TV3, 33/Super3, 3/24 i Esports3 hauran de canviar de freqüència. Pel que fa al segon múltiplex per on s'emet TV3 amb alta definició (ocupa dos canals) i on es mantenen dos canals més destinats a una possible reciprocitat de les televisions de les Balears i el País Valencià “hauran de desaparèixer”.

Martí ha assegurat que han tardat dues setmanes a denunciar la situació perquè primer han estudiat bé la carta enviada pel govern espanyol. Assegura que la denúncia d'ahir per part del portaveu del Govern es una manera de mirar de fer “pressió per intentar torçar el decret” que des de la Generalitat calculen s'aprovarà al Consell de Ministres d'aquest divendres i que “serà perjudicial per al país”. Els canvis per alliberar espai radioelèctric haurien de fer-se efectius a principis de l'any que ve.

El secretari de Comunicació ha insistit que hi ha una solució tècnica i que si el govern del PP vol, Catalunya pot mantenir els dos múltiplexs actuals. “Estem en el temps de la política”, ha enfatitzat. També ha denunciat que fa dos anys que han demanat una reunió amb el ministeri d'Indústria però que han rebut el “silenci com a resposta”. “Sabem que s'ha d'alliberar espai” però també ha insistit que “hi ha una solució tècnica perquè TVC mantingui els dos múltiplex actuals”. Martí ha recordat que hi ha “freqüències buides”.

El Govern no descarta utilitzar la via judicial i, si cal, portar el futur decret del govern espanyol al Tribunal Constitucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia