Política

Camacho fa “autocrítica”, però creu que l'independentisme és “minoritari”

Assegura que els votants del PP s'han quedat a casa perquè se senten “desemparat” davant “l'increment del procés independentista”

La líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha fet avui “autocrítica” dels resultats del seu partit a les eleccions europees, que ha interpretat com un “avís” del “desencant” dels seus votants, però ha rebutjat les anàlisis “triomfalistes” des del sobiranisme, que segons la seva opinió ha demostrat ser “clarament minoritari”.

En roda de premsa a la seu barcelonina del partit, la primera des dels comicis europeus de diumenge, en els quals el PP va passar del 18% obtingut el 2009 al 9,8%, cosa que equival a uns 100.000 vots menys, Sánchez-Camacho ha explicat que la direcció del PPC ha fet aquest matí una “anàlisi seriosa i reflexiva” en una reunió que s'ha allargat durant prop de tres hores.

La líder popular ha atribuït els resultats obtingut pel PP al “desencant” dels seus votants, que “s'han quedat a casa” pels “grans sacrificis per a la sortida de la crisi i la pressió fiscal”, així com també per la “incertesa” pel procés sobiranista i la consulta del pròxim 9 de novembre.

Segons el seu parer, “molts votants del PP no han anat a votar perquè les millores de l'economia no han arribat a les seves famílies, segueixen mantenint una forta pressió fiscal i els estem demanant molts sacrificis”, ha relatat.

Però el desencant a Catalunya, ha dit, ha estat “doble”, ja que cal sumar-hi que “molts s'han pogut sentir desemparats davant l'increment d'un procés independentista, quan el PP governa a Espanya amb majoria absoluta”.

“Entenem la profunda preocupació i incertesa per l'escalada independentista, ja que volen una resposta més ferma”, ha opinat Sánchez-Camacho, que s'ha mostrat convençuda de què els votants recuperaran la confiança quan vegin els resultats de la recuperació i que “no es farà cap referèndum”.

Ha recordat així que “les accions del Govern tenen els seus temps”, però en tot cas ha insistit diverses vegades que cal “prendre nota” i saber “traslladar millor el missatge de fermesa, d'acció de Govern i de tranquil·litat al votant de què el procés sobiranista fracassarà i recuperarem la tranquil·litat”.

Encara que ha lamentat que la campanya dels populars hagi estat “condicionada” per l'”escalada de persecucions i amenaces”, ha reconegut que “les estructures dels partits s'han de modernitzar” i ha negat que el vot popular se n'hagi anat a altres formacions, sinó que “simplement s'ha quedat a casa”.

Per això, el PPC encarregarà dos informes: un per reforçar l'explicació de l'acció de govern als catalans; i un segon per examinar com reforçar les estructures a nivell local per impulsar un pla d'acció de cara a les municipals del 2015.

En tot cas, la dirigent del PP ha rebutjat les “anàlisis triomfalistes de l'increment de la participació i del vot independentista”, ja que “si han anat tots a votar, resulta que només hi ha 1,1 milions de catalans a favor de la independència”.

Una xifra de votants de CiU i ERC que és “clarament minoritària, inferior al resultat de les autonòmiques i no representa ni de lluny la majoria del poble de Catalunya”.

Per a Sánchez-Camacho, Artur Mas “ha tornat a fracassar” i CiU “està perdent una hegemonia política” a favor d'ERC, cosa que ha comparat amb “les conseqüències del Pla Ibarretxe”, a l'hora que ha lamentat la “caiguda lliure” del PSC, amb una “greu crisi” que no ajuda els partits que s'oposen al procés sobiranista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul