Política

El Pla de Bastidas, poc social

DES DE LA BALCONADA DE LA MURTA

El “Pla Alzira Social” esta a punt de complir 17 mesos des de que l`alcaldessa Bastidas va anunciar la seua posada en marxa. Este projecte s'està duent a terme en el barri de l'Alquerieta, un barri de gent humil i treballadora on algunes cases estan habitades pels veïns, però la resta de vivendes estan abandonades i pràcticament en la ruïna. Estes darreres cases majoritàriament són propietats dels bancs.

El pla d'actuació anunciat per l'Alcaldessa contemplava l'expropiació i posterior pagament als bancs de 48 cases. Comptava amb un pressupost inicial de 400.000 € per expropiar-les, pagar materials i contractar persones per rehabilitar eixes cases, l'única cosa positiva junt a l'objectiu principal d'estes vivendes, facilitar-les a persones desnonades o amb dificultats econòmiques per accedir a una vivenda mitjançant un lloguer barat.

Estes vivendes els bancs no les venen perquè ningú se les compra, en canvi Bastidas si que ho fa però amb els impostos i els diners de tots els alzirenys i alzirenyes. Si a açò li afegim que els bancs propietaris no paguen la contribució d'eixes cases, el negoci per als bancs es redó! Per un costat és desfà de vivendes que no anava a vendre i per l'altre sense cap deute amb l'Ajuntament per la contribució.

Ara bé, passats estos 17 mesos la realitat és molt distinta de la qual anunciava l'Alcaldessa, perquè a dia de hui només s'han rehabilitat 5 vivendes del total de les 48 anunciades, i han consumit més del 50 % del pressupost només en la rehabilitació d'eixes 5 vivendes, tota una estafa. A eixe preu el pla complet ens costaria més d'1 milió, per al qual no han fet un pressupost complet però, per a Bastidas, esta qüestió no és important.

En canvi, per a la Sra. Alcaldessa, era més important donar rodes de premsa i entrevistes a diaris, ràdios i televisions amb l'apel·latiu “La alcaldesa roja del PP” anunciant un pla que, a la vista dels resultats, demostra una gestió poc eficaç. És el moment per donar la cara i ser clar de quant ens costarà realment als alzirenys i alzirenyes.

Bastidas ha adjudicat esta setmana les 3 primeres vivendes i ha dit que la llista de beneficiaris d'eixes vivendes continua oberta, sense explicar públicament ni passar pel Ple de l'Ajuntament quin són els criteris o baremació per a l'adjudicació d'eixes tres primeres vivendes.

Des de Compromís per Alzira continuem denunciant la improvisació d'este pla la qual cosa ens demostra que Bastidas no és tan social perquè en realitat amaga una falta total d'un veritable pla de vivenda social per a Alzira. Penseu la quantitat de famílies que durant este temps podrien haver gaudit de una vivenda en lloguer amb els 400.000 € inicials del Pla Social.

Des de la responsabilitat política que a Compromís ens correspon continuarem proposant actuacions integrals al barri de l'Alquerieta però també farem un pla de vivenda social per als alzirenys i alzirenyes, amb més ambició, treballant per un veritable parc públic de vivenda amb lloguers socials amb fets i no simplement amb propaganda.

(*) Diego Gómez és el portaveu del Grup Municipal Compromís per Alzira



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

El ple municipal aprova una nova ordenança de civisme

VILABLAREIX
guerra europa

Rússia llança una ofensiva sobre la regió de Khàrkiv que obliga a evacuar diverses localitats

barcelona
tribunals

Petició de nul·litat d’actuacions en el cas dels CDR acusats de terrorisme

barcelona
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les