Política

Èxit de participació en l'aplec del Pi de les Tres Branques

Es duplica la participació a l'acte dos mesos després que uns desconeguts en tallessin una de les branques

Unes 1.500 persones formen una ‘V' com assaig al proper Onze de Setembre a Barcelona

Unes 1.500 persones s'han concentrat aquest diumenge per formar una 'V' al costat del Pi de les Tres Branques, gairebé com a vèrtex. És l'assaig de l'ANC del Berguedà abans de la Diada a Barcelona i que s'emmarca dins de l'aplec, al pla de Campllong, just on hi ha situat l'històric símbol catalanista. Una cercavila de gegants, els trabucaires, castells, la lectura d'un poema de Verdaguer i una representació amb el rei infant Jaume I han farcit una jornada més multitudinària que de costum, ha explicat l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Soler: unes 2.500 persones en total. És el primer aplec des que uns desconeguts van tallar una de les branques del pi vell, que s'hauria de restaurar a la tardor.

Soler ha xifrat en 2.500 les que aquest any s'han reunit per participar a l'aplec del pi de les tres branques, el doble que altres anys. La crida de l'ANC per participar a la 'V' d'assaig al Berguedà, l'any polític per Catalunya i també la tallada d'una de les branques han estat reclams per la mobilització més alta dels darrers deu anys.

Precisament l'aplec s'ha celebrat sense que s'hagi pogut restaurar la branca, unes tasques que en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat, haurien d'estar enllestides a la tardor, “abans del fred”. La inclinació del pi vell, mort de fa anys, el pes de la branca i la capacitat d'aguantar de les arrels són alguns dels aspectes que s'estan tenint en compte en el projecte d'estudi per restaurar l'històric símbol del catalanisme.

El mestre balear que va fer vaga de fam en defensa de la llengua, Jaume Sastre, ha estat un dels escollits per als parlaments en nom dels Països Catalans. El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha apel·lat a la “capacitat de resistència, la fortalesa interiors dels catalans”. “Si entenem que és una cursa complicada i llarga ens en sortirem segur, si som resistents i resilients, tindrà un final positiu, és a dir, votar i decidir en llibertat i independència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Bolaños dona la cara pels jutges en l’aplicació de l’amnistia

madrid
guerra a europa

Putin avisa Europa de conseqüències si s'usen armes de l'OTAN contra Rússia

barcelona
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona
Guerra a Gaza

Irlanda afirma que Europa pot fer “molt més” per aconseguir un alto el foc

Barcelona
Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Barcelona

Bagué denuncia de nou el retard del desdoblament de la N-260

besalú / figueres
àfrica

Sud-àfrica vota amb la incertesa de si l’ANC reeditarà la majoria absoluta

barcelona
argentina

Primera crisi de govern del president argentí Javier Milei

barcelona