Política

ERC promet “contundència” si es demostra que Bigorra va malversar fons públics

Oriol Amorós ofereix tota la col·laboració perquè s'investigui el que calgui

El diputat republicà demana “fermesa, mobilització, perseverança i unitat” per votar el 9-N

El portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, ha garantit aquest dimarts que la formació actuarà amb “contundència” en el cas que es demostri que el portaveu republicà a la Diputació de Tarragona i alcalde de Vilaplana, Tomàs Bigorra, hagi malversat diner públic.

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans a les portes del Parlament després que el Jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona hagi imputat a Bigorra per aquest motiu, tot i que Amorós ha dit que no els consta la imputació.

Bigorra s'hauria apropiat presumptament de part dels fons que la Diputació pagava a ERC, que ascendien a 20.000 euros cada exercici. Aquests diners estaven destinats a l'activitat habitual del partit, però el diputat provincial n'hauria suposadament desviat una part per al seu propi benefici.

Segons ha explicat Amorós, al partit li consta que tot els diners que la Diputació va donar al grup republicà es van gastar “segons els criteris de la intervenció, que no ha manifestat cap queixa al respecte”. El diputat ha admès que l'únic que els constava és que dins d'ERC de Tarragona hi havia una diferència de criteri sobre com utilitzar aquests diners.

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que ERC té uns principis d'actuació clars en aquests casos: “Portes obertes, màxima transparència i contundència en el cas que hi hagués un mal ús de cabals públics”. Per això, ha ofert tota la col·laboració possible a la Fiscalia si decideix continuar la investigació.

Cofoïsme del govern espanyol

En declaracions just després de la compareixença de Mas per fer balanç del curs polític, Amorós ha considerat que els primers set mesos del 2014 “obren l'any més important de la història en canvis i esperances” per Catalunya.

El diputat ha assegurat que els republicans estan “molt preocupats” per l'economia perquè les “reserves de famílies i empreses estan esgotades”, malgrat que Catalunya sigui el territori que capitaneja la recuperació. En aquest sentit, ha alertat del “cofoisme” que, segons ell, es desprèn de les paraules del president del govern espanyol en valorar la sortida de la crisi en termes macroeconòmics. “No hi ha lloc per a interpretacions cofoïstes”, ha dit.

En canvi, ha descartat que la intervenció de Mas hagi estat en aquesta línia “cofoïsta” i precisament ha insistit que cal un canvi d'etapa per a Catalunya per la situació financera que ha dibuixat Mas. “El nivell de patiment ja no aguanta més”, ha advertit.

Per tot plegat, Amorós ha demanat al país i al president “fermesa, mobilització, perseverança i unitat” i no “arronsar-se ni per plans B ni hipòtesis estranyes” per tal de votar el 9-N.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona