Política

435 municipis estan disposats a col·laborar amb la consulta, 13 no ho estan i 5 més en tenen dubtes

Gairebé el 50% de consistoris responen la carta que els hi va enviar la vicepresidenta Ortega apel·lant a la coresponsabilitats

Els que han negat el seu suport són els governats pel PP com Badalona i Castelldefels així com els de l'àrea metropolitana a mans del PSC

453 municipis catalans ja han comunicat al govern que estan disposats a col·laborar amb la consulta del 9-N. Així ho han fet saber per carta a la vicepresidenta i consellera de Governació Joana Ortega. En canvi, 13 municipis han manifestat que no hi estan disposats mentre que 5 han expressat dubtes de procediment. Aquesta és la resposta a la carta que el passat 26 de març la vicepresidenta va enviar a tots els ajuntaments catalans per demanar-los la seva col·laboració. Els que han negat el seu suport són els governats pel PP com Badalona i Castelldefels així com els de l'àrea metropolitana en mans del PSC com Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet de Llobregat o Terrassa.

Els ajuntaments socialistes que neguen la seva col·laboració per organitzar la consulta del 9-N argumenten que només facilitaran la seva ajuda si la consulta és legal i acordada. Es tracta dels municipis de més població que estan governants pel PSC. Però també hi ha ajuntaments socialistes, mitjans i petits en població, que sí han manifestat que estan disposats a col·laborar amb el dispositiu de la consulta.

En total, gairebé el 50% des municipis catalans han respost la petició de la vicepresidenta Ortega, un percentatge d'ajuntaments que representen el 75% de la població catalana. Tot i que la carta enviada per la vicepresidenta no ho especificava, Governació demana ajuda especialment per trobar espais de titularitat municipal per posar les urnes i suport de les policies locals, com és habitual en totes les eleccions. L'operatiu del govern preveu que hi hagi 8.000 urnes i 3.000 punts de votació repartits per tot el territori.

Segons el govern, no és imprescindible la col·laboració dels ajuntaments per elaborar el cens de la consulta que es basa en el padró municipal, ja que es configurarà en base de les dades de l'Idescat que, segons aquestes fonts, es van actualitzant de manera periòdica i automàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona