Política

Reivindicació dels Països Catalans en la trobada del coll de Manrella

En l'acte d'homenatge a Lluís Companys van intervenir l'exsenador Narcís Oliveres, el mallorquí Jaume Sastre i Daniela Grau, de la Catalunya Nord

“Hem de tornar a parlar dels Països Catalans, i si no ho fan els partits polítics, fem-ho des de les entitats”, va dir Josep Lluís Fernández, un dels responsables de la comissió d'actes Lluís Companys. La 36a Trobada del Coll de Manrella va homenatjar, ahir, la figura del president afusellat i havia convidat a participar-hi, a més de l'exsenador empordanès Narcís Oliveres, una representant de Catalunya Nord, l'activista Daniela Grau, i el docent Jaume Sastre, defensor del català a les escoles de les illes Balears. Tots tres van reclamar fermesa als representants polítics i a la societat per tirar endavant el procés sobiranista. Des dels seus territoris, Grau i Sastre, admetent ritmes i contextos diferents, van destacar la necessitat d'un estat català i van donar suport al procés que viu Catalunya.

Guardó a Aureli Argemí

El guardó Memorial Coll de Manrella va ser entregat a Aureli Argemí. Argemí, que va recollir personalment el guardó, va agrair la distinció amb unes paraules especialment emocionants, recordant que coneixia aquests paratges perquè els havia recorregut fent passar gent que s'havia d'exiliar a l'altra banda de la frontera. Aureli Argemí va ser el secretari de l'abat Escarré, abat de Montserrat, i el va acompanyar a l'exili. Va ser el fundador del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) i també un dels impulsors de la Crida a la Solidaritat i ha participat en diverses iniciatives en defensa del país.

En l'acte d'ahir al coll de Manrella –que va conduir l'historiador Enric Pujol, confiant que aquesta edició havia de ser l'última en una Catalunya depenent de l'Estat espanyol–, també van intervenir els alcaldes dels municipis de la zona: la Vajol, Agullana, i Morellàs-les Illes (a l'altra banda de l'Albera). Alcaldes i entitats van fer les ofrenes florals a Companys al peu del monument on tres nens havien encès la flama de la llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

França convida Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona