Política

QUÈ

L'ànec Donald no menja pastanagues

L'independentis-me ha perdut l'escut heroic del dret a decidir i entra en la política descarnada
JORDI GARCIA.
23-10-2014
[El 9 de novembre] es farà un acte rude, brut, confús, trampós. Però això no té importància. La clau és que serà una burla de la llei que violentarà la democràcia espanyola
ARCADI ESPADA.
23-10-2014
La qüestió catalana no és només catalana, és també espanyola (...) Això significa un procés constituent en què es prevegi el dret d'algunes nacions a decidir no seguir junts
IÑIGO ERREJÓN (PODEM)
Desconec quants delictes més s'han de cometre davant dels nassos de Rajoy perquè hi faci
alguna cosa
F. JIMÉNEZ LOSANTOS.
23-10

Hi haurà pastanaga l'endemà del 9-N? Ho insinua La Razón, que ahir explicava a tota plana que l'ordre del govern espanyol amb el 9-N és esperar i no fer-hi res. “Rajoy ha donat instrucció de vigilar la pseudoconsulta, però amb la prevenció que no es facin moviments que serveixin a l'independentisme per enfrontar el govern de la nació amb la mobilització ciutadana”. El text diu, citant fonts del govern espanyol, que Rajoy s'espera fins l'endemà per moure fitxa en una possible reforma constitucional. A El Mundo recollien ahir les declaracions del ministre García-Margallo favorables a la reforma constitucional que diu promoure el PSOE, i les converses de Soraya amb Duran i el PSC per l'endemà.

I mentrestant, per fer temps fins a la pastanaga constitucional, els diaris mantenen la llenya dels comentaristes de guàrdia. N'elegim dos per l'originalitat. A La Razón, Iñaki Zaragüetza compara les urnes del 9-N, encarregades a interns de la presó de Lleida, amb “la construcció del Valle de los Caídos”. “Sé que no admet comparació –reconeix l'articulista–, però tal com m'ha vingut, ho expresso.” Queda dit, doncs. Ramón de España, entrevistat a l'Abc, assenyala que Walt Disney és el referent de la fantasiosa Catalunya de Mas i que ja es treballa en la catalanitat de l'ànec Donald. Malament. Si del que es tracta és que ens empassem les seves pastanagues, almenys que ens comparin amb Bugs Bunny: li agradaven, fa com de més llest, i... i això és tot, amics.

Verí en el ‘merendéndum' CONSELLS A SORAYA

Indignat amb Rajoy, Soraya i Margallo, Federico Jiménez Losantos es preguntava ahir des d'Es Radio com volen aturar el merendéndum català sense fer res. “Com no sigui posant-hi verí al berenar...”, va reflexionar en veu alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona