El PSC i ERC negocien presentar una moció de censura contra el govern de CiU a Pont de Molins

El regidor republicà posa com a condició que sigui alcalde

L'Ajuntament de Pont de Molins torna a viure en aquest mandat una crisi de govern. Després que fa mesos l'alcalde, Josep Fuentes (CiU), va quedar en minoria en haver-se trencat el pacte amb ERC, ara els socialistes negocien amb el regidor republicà que va deixar el govern, Raül Sierra, per fer fora Fuentes de l'alcaldia amb una moció de censura. Segons va explicar ahir Mariano Saavedra, regidor del PSC, es mantenen converses amb ERC i s'han decidit a presentar la moció després que hi ha hagut diversos incidents.

Per fer-ho, però, necessiten el suport d'ERC, que té la clau, ja que tant CiU com el PSC tenen tres regidors cadascun. El regidor republicà, però, ha posat una condició. Vol ser alcalde. «Donaré suport a la moció si sóc alcalde, si no prefereixo que la situació quedi com està, amb CiU governant en minoria», va explicar Raül Sierra.

La proposta d'ERC no ha agradat gaire a una part dels socialistes, i és l'escull a superar per presentar la moció. De fet, hi ha prevista una altra reunió entre les dues formacions polítiques per plantejar la situació. Tot i això, Mariano Saavedra (PSC) no veu clar que la moció tiri endavant. I és que tot apunta que un dels regidors socialistes, Manuel Pino, no estaria disposat a donar l'alcaldia a ERC. Precisament, Pino havia donat fins fa poc suport a l'alcalde actual, en contra de la posició del seu partit.

Per part seva, l'alcalde assegura que no pateix gens per aquesta possible moció de censura, i no creu que ERC hi doni suport. «El que han de fer els socialistes és posar ordre a casa seva», diu.

Els problemes entre CiU i el PSC fa temps que duren. L'últim episodi va ser per la festa major, quan un regidor del PSC va pujar a l'escenari durant una actuació a dir «això és una vergonya», per criticar el grup que havia triat l'Ajuntament per a la fi de festa. L'alcalde ha respost en una carta als veïns. Considera que va ser una falta de respecte i critica que el PSC només va als plens per cobrar.


LES FRASES

JOSEP FUENTES
ALCALDE (CIU)
«Estic tranquil. No em fa gens de por que presentin una moció, tot i que no crec que tiri endavant. Jo treballo pel meu poble perquè hi disfruto, no per treure'n un fruit com pretenen alguns»
RAÜL SIERRA
REGIDOR D'ERC
«Només donarem suport a la moció de censura que es proposa si els socialistes accepten que ERC tingui l'alcaldia; si no preferim que la situació quedi com està, amb CiU governant en minoria»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona