Política

El Govern manté el procés participatiu del 9-N, malgrat el TC

El portaveu i conseller de la Presidència anuncia que han presentat una demanda contra el govern d'Espanya per “atemptar contra el dret de participació, la llibertat d'expressió i la llibertat ideològica”

Artur Mas demana reunir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir perquè “ara més que mai cal fer pinya per defensar la llibertat d'expressió”

El Govern de la Generalitat tira endavant amb el nou 9-N i “amb totes les conseqüències”. Així ho ha anunciat el portaveu del Govern, Francesc Homs, després de transcendir la providència del Tribunal Constitucional, que aquest dimarts ha suspès cautelarment la consulta alternativa de la Generalitat.

Segons ha explicat Homs, a partir de la providència que “hem rebut per part del Tribunal Constitucional”, la posició del govern es manté a partir de quatre punts:

El primer, que “Tot està a punt pel 9 de novembre i el govern manté el procés participatiu, que és la forma de garantir la llibertat d'expressió dels ciutadans”. I ho fa, segons ha explicat, assumint “totes les conseqüències”.

En segon lloc, segons ha explicat Homs en roda de premsa, la Generalitat presentarà al TC les al·legacions a la providència sobretot “per fer entendre que el que el govern espanyol vol prohibir ja no ho fem, fins i tot abans del 14 d'octubre passat“. “No es pot prohibir allò que no es fa”, ha reiterat el portaveu del Govern.

En tercer lloc, ha anunciat que el president ha demanat reunir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir perquè “ara més que mai cal fer pinya per defensar la llibertat d'expressió” dels ciutadans de Catalunya.

I en aquest sentit, ha anunciat, com a quart punt del posicionament de la Generalitat davant la providència del Constitucional, que aquest mateix dimarts han presentat “una demanda contra el govern d'Espanya per la protecció dels drets fonamentals, per atemptar contra el dret de participació, la llibertat d'expressió i la llibertat ideològica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona