Política

El ministre de Justícia troba “exòtic” el recurs de la Generalitat al Suprem

Rafael Catalá es mostra convençut que el govern d'Artur Mas acatarà el decret del TC

Precisa que allò suspès per l'alt tribunal són les actuacions que el govern català estava duent a terme com a suport d'un procés de consulta

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha titllat d' “exòtic” que la Generalitat pretengui impugnar l'actuació de l'Estat respecte al 9-N davant el Tribunal Suprem en base a una acusació d'atemptat contra la llibertat d'expressió.

I és que segons Catalá, el govern espanyol ha anat al Tribunal Constitucional (TC) “en defensa del que considera que és l'ordre constitucional i competencial” perquè l'Estatut de Catalunya no autoritza a la Generalitat a fer “un referèndum sobre la independència de Catalunya”.

“No acabo d'entendre on està afectat el dret a la llibertat d'expressió”, hadit en declaracions als mitjans després de rebre a la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, Marimar Blanco.

“Per sort per a tots la Constitució recull els drets de tots els espanyols a la participació democràtica d'acord a les lleis”.

El ministre ha precisat que l'executiu espanyol ha presentat el recurs perquè entén que actuacions de la Generalitat com el web participa2014.cat o unes suposades indicacions als funcionaris tenien relació amb la primera consulta suspesa pel TC.

En aquest sentit, ha explicat qu e la suspensió que el TC ha emès aquest dimarts té a veure “amb les actuacions de fet, desenvolupades, i les que es puguin fer en el futur” per a la consulta. Així, considera que allò “lògic” és que la Generalitat “suspengui aquesta activitat institucional” i no col·labori ni dugui a terme “actuacions que contradiguin el mandat del TC”.

Catalá no ha volgut valorar la “hipòtesi” que la Generalitat incompleixi aquesta suspensió. “El que hem de fer és confiar que els govern estem per complir les lleis i no per incorporar problemes i incompliments del marc legal i constitucional”. “Ara no és el moment de plantejar-nos què passaria” si l'incomplís, ha defensat.

El titular de Justícia ha afegit que si s'acabés produint aquest incompliment el seu executiu “estudiarà” les accions a adoptar.

Preguntat per si podia assegurar que el 9 de novembre no hi haurà urnes a Catalunya, el ministre ha recordat que allò que ha suspès l'alt tribunal són “les actuacions que per part del govern de la Generalitat s'estaven duent a terme com a suport d'un procés de consulta” i “això és el que no es podrà dur a terme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona