Política

Torres-Dulcediu que “no ha rebut ni rebrà cap indicació del govern espanyol”

El fiscal general de l'Estat remarca que la Fiscalia es pronunciarà sobre el 9-N “sense precipitació” quan valori “si els fets són delictius”

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha afirmat aquest dimarts que la Fiscalia de Catalunya “està treballant” per determinar si es va cometre cap delicte durant la celebració del procés participatiu del 9-N i es pronunciarà “sense cap precipitació” quan “valori si els fets són delictius”, moment en què “valorarà també la naturalesa dels delictes i quines són les persones responsables”. Ha fet aquestes manifestacions després que des del PP i mitjans de Madrid s'hagi donat per fet que la Fiscalia de Catalunya presentarà una querella pel 9-N aquest mateix matí, i alguns mitjans apuntin ja les persones a qui acusaria de delictes.

“No he rebut ni rebré cap indicació del govern ni respecte a les formes ni amb respecte als moments de presentar-lo”, perquè “tinc absoluta llibertat” i “actuarem quan creguem que hem d'actuar, ni abans ni després”, ha dit.

En declaracions als mitjans des de Logroño, Torres-ulce ha assegurat que “no es pot acusar” a la Fiscalia “d'inacció” perquè “des de dissabte s'està investigant i valorant els fets”. Segons ha afirmat, la Fiscalia de Catalunya està “rebent les denúncies” des de dissabte, i ja aleshores va dir en una nota que “hi havia indicis de fets delictius”.

En tot cas, no ha concretat quins serien aquests fets delictius perquè aquest aspecte és en el que “està treballant la Fiscalia de Catalunya”. “Quan valori si els fets són delictius valorarà, també, quina naturalesa de delictes i quines són les persones responsables”, ha dit.

El fiscal ha fet aquestes manifestacions després que en els últims dos dies diversos responsables del PP han donat per fet que presentaria la querella pel 9-N de manera imminent, i diversos mitjans de Madrid apuntin ja fins i tot els suposats delictes que denunciaria la Fiscalia.

El vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, també va apuntar que esperava que Mas rebria dilluns una carta de la Fiscalia perquè l'actuació de la Generalitat durant el 9-N va constituir “un delicte” de malversació de recursos públics.

Des del PP també s'ha apuntat que aquesta querella afectarà als funcionaris que haurien col·laborat amb el 9-N, com va apuntar a TVE aquest dilluns el mateix González Pons, que va assegurar que seran els directors de les escoles els que “hauran de pagar” pel procés participatiu.

Aquest dilluns diversos rotatius de Madrid també apunten els delictes i contra qui aniria dirigida aquest escrit. Segons La Razón la Fiscalia denunciarà a Artur Mas, Joana Ortega, Ramon Espadaler i Irene Rigau per “desobediència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona