Política

Santamaría titlla el 9-N de “fracàs” i tanca la porta a negociar un referèndum

Assegura que dos de cada tres catalans “van ignorar” el procés participatiu de diumenge

“Legalment el dret a l'autodeterminació no és possible en aquest país ni amb aquest govern” i “si el que volen és la independència difícilment arribaran a un acord amb aquest govern”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha menystingut aquest dimarts a la tarda la jornada del 9 de novembre, que ha qualificat de “fracàs” perquè “la van ignorar dos de cada tres catalans -inclòs menors i estrangers-” i a més s'ha mostrat contundent a rebutjar qualsevol negociació sobre un referèndum d'autodeterminació. De fet, ha advertit a CiU i a la Generalitat de Catalunya que “no juguin” per negociar “la sobirania dels espanyols”.

“Els han ignorat”, ha assegurat Soraya sobre el 9-N, referint-se als “cinc milions” de catalans que no van participar diumenge i que considera que la Generalitat els “ha oblidat” perquè “han fet de l'objectiu de partits minoritaris l'únic programa de Govern”. A més ha acusat Artur Mas de “saltar-se la llei amb l'excusa de la democràcia”.

Santamaría s'ha mostrat contundent sobre una possible negociació entre la Generalitat i el govern espanyol sobre un referèndum “legal”. “Legalment el dret a l'autodeterminació no és possible ni en aquest país ni en aquesta Constitució, a no ser que es modifiqui”, ha assegurat la vicepresidenta espanyola, que ha assegurat que “en aquest país i amb aquest govern no compti per negociar” un referèndum sobre “la sobirania espanyola”. “Si volen la independència difícilment arribaran a un acord amb aquest govern”, ha insistit Santamaría durant el ple del Senat, perquè ni l'executiu ni el PP “donarà el seus vots per a un acord de secessió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona