Política

Espadaler creu que la querella contra Mas “inhabilita Rajoy per fer política”

Entendria que hi hagués un “desacord” entre la Fiscalia i el PP després que Camacho anunciés la querella

El conseller d'Interior i secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha considerat aquest dimecres que la presentació d'una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i diversos consellers pel procés participatiu del 9N “inhabilita el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per fer política”, per preferir judicialitzar el conflicte en comptes d'abordar-lo políticament.

En una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, ha assenyalat que “entendria que hi hagués un desacord important” de la Fiscalia catalana amb el PP després que la líder del partit a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, avancés que la Fiscalia presentaria una querella.

“S'intenta utilitzar la Fiscalia barroerament” i en un Estat de Dret és intolerable, ha sentenciat Espadaler, que ha augurat que tard o d'hora el Govern espanyol i la Generalitat s'hauran d'asseure a negociar.

El dirigent d'UDC ha insistit que la querella no resol el problema, sinó que l'agreuja, i ha afirmat que “molta gent farà seva” la denúncia contra Mas.

Espadaler ha manifestat que té la “certesa” que la Generalitat ha actuat dins de la legalitat, i com a prova d'això, ha assenyalat que Mas va trencar la unió dels partits proconsulta per acatar els dictàmens del Tribunal Constitucional (TC) i no fer la consulta tal com s'havia plantejat inicialment.

Atacs informàtics

Sobre els atacs informàtics propinats contra el sistema informàtic de la Generalitat durant el 9N, Espadaler ha dit que són “greus i preocupants” i que no provenen d'aficionats, ja que calen recursos, coneixements i estratègia; així doncs, provenen de països com els Estats Units, la Xina i Ucraïna.

També ha explicat que el Govern català està ultimant una denúncia per aquests atacs, i ha explicat que, a més, una “allau de trucades” va interferir en els telèfons fixos que els Mossos d'Esquadra fan servir per comunicar-se entre ells a les comissaries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri