Política

Rivera critica que Rajoy esquivi responsabilitats i “tregui pit” de no actuar 

El líder de Ciutadans assegura sentir-se “desemparat” com a català davant la inacció del govern espanyol

Albert Rivera considera que l'executiu de Mariano Rajoy hauria d'haver “garantit” que no s'obrien els col·legis ni es col·locaven les urnes el 9-N

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat sentir-se “desemparat” com a català davant la inacció del govern espanyol, i ha criticat que el president Mariano Rajoy, després de “tres dies de vacances” després del 9-N, “esquivi” les seves responsabilitats i “tregui pit de la seva no actuació”. 

Mariano Rajoy ha defensat aquest dimecres a La Moncloa que el seu executiu ha actuat amb “proporcionalitat” davant el 9-N i s'ha comportat de forma “sensata i equilibrada”, és a dir, “com havia de fer-ho”. 

En declaracions als mitjans als passadissos del Parlament, el president de Ciutadans ha lamentat la tardança de Rajoy a pronunciar-se sobre el procés participatiu: “Tres dies després sembla que s'ha assabentat que hi va haver a Catalunya un acte contra de la suspensió del Constitucional”, ha afirmat. 

Així, Rivera ha criticat que el cap de l'executiu espanyol “tregui pit de la seva no actuació”, ja que al seu entendre hauria d'haver “garantit” que no s'haguessin obert els col·legis ni col·locat les urnes el 9 de novembre: “Hem vist un president com sempre molt al seu estil, esquivant les responsabilitats i dient que va actuar amb proporcionalitat”, ha precisat. 

En aquest sentit, ha advertit que quan Rajoy “s'amaga darrere del plasma o es passa tres dies de vacances, fa el joc als separatistes de Mas”. 

Respecte a la possible querella de la Fiscalia contra Mas i contra la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, Rivera ha afirmat que la solució “no és a posteriori”: “El problema és que va passar el que va passar” el 9-N. 

La celebració de la consulta alternativa del 9-N evidencia, segons el dirigent de Ciutadans, l'existència d'un pacte “secret” entre Rajoy, el president català, Artur Mas, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona