Política

Montilla es posarà al costat d'Artur Mas si la fiscalia presenta la querella

L'expresident de la Generalitat veu molt important la mobilització del 9N que evidencia “un altíssim grau d'insatisfacció”

El senador considera que si finalment “es presenta una querella, s'estarà sufocant un incendi amb bidons de gasolina”

L'expresident de la Generalitat i ara senador, José Montilla (PSC), ha expressat aquest dimecres el seu “rebuig de manera nítida” que la Fiscalia presenti eventualment una querella contra el president català, Artur Mas, per l'organització del procés participatiu del 9 de novembre. “És el president de la Generalitat i, més enllà de les legítimes diferències de criteri que ens poden confrontar, és el meu president. Si es confirma aquesta mesura -la querella-, el president Mas tindrà el meu suport”, ha explicat en un comunicat.  

Montilla sosté que “els problemes de fons en la relació entre Catalunya i Espanya requereixen solucions polítiques”, per la qual cosa ha advertit el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que judicialitzar el tema és una mala decisió, una opinió que també defensa el PSC.

L'expresident català i predecessor de Mas en el càrrec ha demanat al president Rajoy que reorienti la seva actuació i “en lloc de pressionar la Fiscalia, iniciï un procés de diàleg que permeti posar solucions a sobre de la taula”.   “Si finalment es presenta una querella, s'estarà sufocant un incendi amb bidons de gasolina”, ha sentenciat Montilla, que acusa Rajoy de deixar-se arrossegar en les seves decisions pels sectors més radicals de la dreta espanyola.

L'expresident català destaca que tampoc comparteix les decisions de Mas en el que el president català denomina ‘transició nacional' perquè “l'autogovern català no avança d'aquesta manera”, però sentencia que els tribunals no són el camí.  Així, Montilla expressa el seu descontentament tant per l'estratègia de Mas com la de Rajoy: “Necessitem més diàleg i més sentit comú.  Els governs no poden portar els ciutadans cap a camins sense sortida.  Diàleg i no querelles.  Sentit comú i no carrerons sense sortida”.

Sobre el 9 de novembre, votació en la qual Montilla aclareix que no va participar, considera que ha estat “una mobilització molt important que ha posat una vegada més de manifest l'altíssim grau d'insatisfacció sobre l'encaix de Catalunya amb Espanya”.

L'expresident argumenta que els més de dos milions de catalans que van votar el 9-N mereixen “una actitud de respecte i un esforç de més comprensió”, igual que creu que també ho mereixen aquells que, com ell, no es van sentir cridats a participar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona