Política

La Generalitat destrueix totes les dades del registre de voluntaris del 9-N 

La Generalitat de Catalunya comunica que “una vegada aconseguit l'objectiu” pel qual es va crear aquest fitxer inicia la seva eliminació

Joana Ortega escriu als voluntaris: “Gràcies, sou fantàstics. Sense vosaltres no hauria estat possible. Heu fet història, i un model de civisme exemplar”

La Generalitat de Catalunya ha comunicat als voluntaris que van participar en el 9-N que ha començat a destruir totes les dades del registre en el qual es van inscriure, “una vegada aconseguit l'objectiu” pel qual es va crear aquest fitxer.  En un correu electrònic remès en les últimes hores al grup de “voluntaris d'equipament”, que es van encarregar dels locals on es van celebrar les votacions, la Generalitat els agraeix la seva feina i els comunica que és l'última vegada que es posa en contacte amb ells, ja que “es destruiran totes les dades del Registre de voluntaris del 9N”. 

“La transmissió d'aquest correu d'agraïment és l'última actuació que es fa amb el Registre de voluntaris 9-N. D'acord amb la normativa de protecció de dades, una vegada aconseguit l'objectiu pel qual es va crear, es destruiran totes les dades del registre de voluntaris del 9N”, remarca el correu, enviat des de la web “Tu participes” de la Generalitat. 

Fonts del govern català consultades han assenyalat que la Generalitat es responsabilitza del lliurament als “voluntaris d'equipaments” de les claus dels centres públics en els quals es va celebrar el 9-N, una via amb la qual es pretendria evitar que els directors d'aquests locals haguessin d'assumir cap responsabilitat. 

“Catalunya ha aconseguit una fita extraordinària en la seva història recent. Els catalans han participat de manera massiva en la jornada del 9-N, en una jornada d'absoluta normalitat. Aquesta gran fita ha estat possible gràcies a l'esforç i a la il·lusió de molts i, en aquest sentit, la teva aportació ha estat molt valuosa”, subratlla la carta remesa als voluntaris. 

La missiva, que no va signada, destaca que els voluntaris han estat “la peça clau i imprescindible” del procés i els que han fet possible que els ciutadans de Catalunya “hagin pogut exercir el dret a participar i manifestar lliurement i democràticament la seva opinió” sobre el futur polític de Catalunya. 

“Volem deixar constància del nostre agraïment profund, convençuts que la il·lusió pel futur de Catalunya ens permetrà seguir avançant junts”, conclou la carta. 

Segons han informat fonts dels sindicats d'Ensenyament, diversos directors d'institut van lliurar les claus del centre educatiu als serveis territorials, abans del 9-N, amb la finalitat d'evitar ser ells els que facilitessin l'obertura del centre als voluntaris del 9-N i no haver d'assumir una eventual responsabilitat penal.  La conselleria d'Ensenyament, que no va donar cap instrucció per escrit en tot el procés del 9-N, s'ha limitat a confirmar que va ser l'administració catalana la que va facilitar les claus de les escoles als “voluntaris d'equipaments”. 

En les seves diligències d'investigació sobre el 9-N, la Fiscalia Superior de Catalunya va demanar als Mossos d'Esquadra que identifiquessin les persones responsables de la dependència sota l'autorització de les quals es va franquejar l'accés als delegats de les entitats convocants del procés participatiu. 

No obstant això, els Mossos d'Esquadra, que no van efectuar cap identificació durant el 9-N, van remetre un escrit a la Fiscalia en el qual van adjuntar una carta de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en què assenyalava que no estava en condicions de proporcionar aquestes identitats, ja que “s'ignoren les condicions concretes en què es pot haver accedit a cadascuna de les dependències”. 

Quan la Generalitat va iniciar la seva campanya per captar voluntaris per al 9-N ja va anunciar que, una vegada celebrat el procés participatiu destruiria els arxius, en virtut de la normativa de protecció de dades. 

Els voluntaris del 9-N també han rebut un missatge telefònic, en aquest cas signat per la pròpia Ortega, en què la vicepresidenta del govern català agraeix la seva labor: “Gràcies, sou fantàstics. Sense vosaltres no hauria estat possible. Heu fet història, i un model de civisme exemplar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona