Política

Junqueras destaca una “bona sintonia” amb Mas però acaben la reunió sense acords

Els dos líders s'emplacen a tornar a dialogar a partir del dia 24 de novembre, un cop el president del Govern hagi presentat el seu full de ruta

El president d'ERC veu “marges per posar-se d'acord”, tot i que reitera el no als pressupostos

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha ressaltat la “bona sintonia” entre ell i el president de la Generalitat, Artur Mas, en la reunió que han mantingut aquest dijous al Parlament. Bona sintonia que el líder republicà ha circumscrit a la “comprensió mútua”, tot i que no han avançat en cap acord concret. El republicà, però, “veu marges per posar-se d'acord” que concretarien en posteriors trobades. Junqueras ha dit que amb Mas hi ha elements que comparteixen sobre les posicions de cadascun i que també creuen que les eleccions són una manera de fer “un pas endavant” i per això ha assegurat que la reunió ha estat positiva.

Junqueras ha traslladat a Mas el full de ruta que els republicans plantegen per a assolir la independència i li ha reiterat que no donaran suport als pressupostos de la Generalitat en considerar-los “inviables”. També ha explicat que el president del Govern l'ha emplaçat a una nova trobada després del dia 24 de novembre, dia en què Mas presentarà públicament el seu full de ruta.

Així, a falta de seguir la ronda de contactes amb altres partits, Mas no trobarà a ERC el soci per aprovar els comptes --suport que ERC sí va donar en les del 2014--, ja que Junqueras considera que són uns “pressupostos inviables” per les condicions d'extrema austeritat que, segons la seva opinió, l 'Estat condemna a Catalunya.

Junqueras ha insistit en la conveniència que es convoquin unes eleccions plebiscitàries “com més aviat millor” i ha condicionat una possible llista unitària a concretar l'objectiu de la independència, els mecanismes per aconseguir-la, així com un calendari sobre el procés a seguir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona