Política

Els atacs informàtics del 9-N “van ser un encàrrec i van estar finançats”

El president del Cesicat detalla que el pressupost per portar a terme un atac com el sofert el dia de la consulta ronda els 100.000 euros

Jordi Puigneró revela que la majoria d'accions es van portar a terme des d'ordinadors dels Estats Units, Rússia i la Xina

El president del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), Jordi Puigneró, ha assegurat aquest diumenge que l'atac informàtic als webs del Govern amb motiu del procés participatiu del 9 de novembre no va ser obra d'aficionats i que va ser “fet per encàrrec i finançat”.  Concretament, i en una entrevista al canal 3/24, ha ressaltat que encarregar a persones especialitzades un atac d'aquesta magnitud requereix un elevat pressupost, que pot ascendir fins als 100.000 euros.

Així, Puigneró ha destacat que, malgrat que identificar el responsable del ciberatac és “complicat i laboriós”, els tècnics del Cesicat insistiran en la investigació.  El president del Cesicat ha revelat també que l'atac es va dur a terme majoritàriament des d'ordinadors dels Estats Units, Rússia i la Xina, als quals els responsables van accedir sense necessitat que el propietari s'adonés.

Puigneró ha volgut ressaltar que la funció del Cesicat és protegir els actius digitals de la Generalitat, i ha assegurat que “no és, en absolut”, un Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) a escala catalana.

Mantenir el múltiplex de TV3

El també director general de Telecomunicacions ha explicat que “hi ha suficient” espai radioelèctric per mantenir el segon múltiplex de Televisió de Catalunya en el marc del desenvolupament de la tecnologia 4G.  

“Si el govern espanyol ha pres la decisió de no fer cas a les alternatives presentades des de Catalunya és per motius polítics”, ha criticat, i ha assegurat que estan estudiant altres possibilitats per mantenir el múltiplex.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona