Política

Junqueras vol llistes locals amb gent “de la colla sardanista i també de la penya del Madrid”

El president d'ERC demana crear llistes electorals per a les municipals amb “gent molt variada” i “el més obertes possible”

El líder republicà vol bons resultats “a les grans ciutats i als àmbits metropolitans, on la nostra presència és més feble”

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat que les llistes del partit per a les pròximes eleccions municipals estiguin formades per “gent molt variada” per poder arribar a les grans ciutats. Junqueras, en aquest sentit, ha reclamat candidatures “el més obertes possible” amb persones “del món de la cultura, dels comitès d'empresa, de les colles sardanistes, del flamenc, de la penya del Barça i també de la penya del Real Madrid”. El líder republicà ho ha dit a Castelldefels (Baix Llobregat), on el partit està celebrant la trobada municipalista per preparar els comicis del pròxim mes de maig. 

Així doncs, el president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha fet aquest dissabte al matí la fotografia oficial amb els caps de llista de la regió metropolitana per a les pròximes eleccions municipals. En el discurs posterior, el líder republicà ha parlat de la necessitat que ERC aconsegueixi bons resultats “a les grans ciutats i als àmbits metropolitans, on la nostra presència és més feble”. Junqueras considera que la presència d'ERC en aquestes zones “és imprescindible per ajudar la gent (...) especialment ara enmig de la crisi i les dificultats”.

Ha afegit també que és necessari disposar de gent “molt variada” per aspirar a ser un partit gran amb “capacitat de transformar radicalment allò que no va gens bé”. Per això, la seva recepta és “procurar que les nostres llistes s'assemblin tant com sigui possible a la realitat a la qual volem representar”.” I és evident que no sempre ha estat així”, ha avisat.

Per aquest motiu, ha reclamat unes llistes “amb gent del món de la cultura, del món del treball, dels comitès d'empresa, de les pimes, de la unió de botiguers, d'UGT, de CCOO, de la colla sardanista o de la penya del flamenc. També amb gent de la penya del Barça i amb gent de la Penya del Reial Madrid, que és molt rellevant en algunes ciutats importants del nostre país”. “La nostra representació ha de ser el més oberta possible”, ha assegurat.

El líder republicà ha demanat també que les llistes estiguin formades per la gent més adequada. “Tots sabem que els historiadors som gent eixerida i simpàtica, però no em poseu tres historiadors als tres primers llocs de la llista”, ha ironitzat, provocant les rialles de l'auditori. A tall d'exemple, ha demanat candidatures “amb gent que sàpiga llegir pressupostos i amb mediadors de bona voluntat. Hi ha gent molt eixerida però que potser no sap treballar en equip”. “Sé que és fàcil dir-ho i que vosaltres heu de gestionar les pressions internes, però el que no feu ara us passarà factura durant la legislatura”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona