Política

L'unionisme reivindica la Constitució enfront de l'independentisme

UPyD, Ciutadans i PPC celebren actes a Barcelona

Rosa Díez proposa canviar aspectes de la Carta Manga com el model territorial per blindar articles“intocables”

Rivera assenyala que són Mas i Junqueras els que volen convertir el text constitucional “en paper mullat”

Un centenar de persones participen a la manifestació organitzada pel Moviment Cívic d'Espanya i Catalans

UPyD, Ciutadans i PPC han celebrat aquest dissabte diferents actes a Barcelona per defensar la vigència de la Constitució i l'esperit dels constituents del 1978 enfront de l'independentisme i dels qui situen la Carta Magna com la “culpable” de tots els problemes, quan “garanteix drets i llibertats”.

La líder d'UPyD, Rosa Díez, ha protagonitzat un acte a Catalunya amb motiu del Dia de la Constitució, per això no ha assistit a la recepció del Congrés, i ha cridat a “defensar” l'“esperit dels constituents” del 1978 i l'Espanya “unida i democràtica”.

En un acte a Barcelona, a l'auditori AXA, i acompanyada del líder de la formació a Catalunya, Ramón de Veciana, així com de representants de diverses entitats civils, Díez ha avisat que “els demòcrates a Espanya són la immensa majoria”, per això “és hora d'aixecar la veu, fer-nos escoltar i trencar la por”.

“Estem aquí perquè defensem la Constitució que ens va fer ciutadans a tots. Perquè defensem l'Espanya unida i democràtica, les dues inseparables, per les que van lluitar els nostres pares, per les que van morir molts dels nostres conciutadans ja en democràcia, perquè no triomfés el totalitarisme a l'Espanya de la qual jo vinc, en la qual van morir molts uniformats”, ha recordat.

Díez ha llançat una advertència als que “van jurar i van prometre la Constitució i no la respecten”: “Els que la van jurar han d'entendre's amb Déu, estan en pecat mortal i allà ells, en un altre moment respondran –ha fet broma–. Els que la van prometre tenen un problema amb UPyD, perquè van als tribunals”.

D'una altra banda, ha reconegut que “és clar que cal canviar molts aspectes de la Constitució”, com “revisar” el model territorial, el laïcisme o la separació de poders: “Cal canviar-los perquè es respectin els articles intocables i innegociables, com igualtat i llibertat, que no es poden parcel·lar”.

C`s: “Mas i Junqueras volen convertir la Constitució en paper mullat”

En un altre acte, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha defensat la plena “vigència” de la Constitució i ha assegurat que “no és la culpable dels nostres mals, sinó la garant dels nostres drets i llibertats” I ha afegit: “Aquí, on Mas i Junqueras volen pujar a un balcó i convertir en paper mullat la Constitució, és més important que mai celebrar de manera activa el dia de la democràcia”, ha assegurat.

Rivera també ha afirmat que si PSOE i PSC propugnen una reforma federal de la Constitució és per “solucionar” els seus problemes interns en el debat sobiranista.

PPC: “La Constitució, ni està proscrita, ni prescrita a Catalunya

El líder del PPC a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha afirmat que “la Constitució, ni està proscrita, ni prescrita a Catalunya, igual que a la resta d'Espanya”, per això ha reivindicat la seva utilitat i vigència en ser la “millor garant de convivència i autogovern, en els seus 36 anys de vigència”.

El president del Grup Popular a l'Ajuntament de Barcelona ha participat en el tradicional acte de Noves Generacions del PP el 6 de desembre a la plaça de Catalunya, a Barcelona, on han repartit exemplars de la Constitució i n'han llegit articles.

Alberto Fernández ha assegurat que “la Constitució té encara més futur que passat i va més enllà d'un text legal, representant una finestra a la llibertat i prosperitat”.

Ha destacat també que “mai hi havia hagut tanta democràcia i autogovern en la nostra història contemporània, i n'hi ha gràcies a la nostra Constitució”.

Seguidors de la plataforma d'Espanya i Catalans es manifesten a Barcelona per defensar que l'Estat és “indissoluble

Abans d'aquests actes, un centenar de persones, han participat en la convocatòria del Moviment Cívic d'Espanya i Catalans amb una manifestació pel centre de Barcelona. Darrere del lema Indisoluble (en castellà), els manifestants han fet el recorregut entre la plaça Urquinaona i la plaça de Sant Jaume, cridant consignes a favor de la unitat d'Espanya i contra el president de la Generalitat, Artur Mas.

El president de la plataforma espanyolista, Eduardo García, ha assenyalat que la concentració d'aquest dissabte és per defensar “a Barcelona i en el Dia de la Constitució, la unitat nacional d'Espanya, la sobirania nacional espanyola i la democràcia espanyola”. Ha afirmat que “no hi ha res més autènticament democràtic que defensar allò que uneix tots els espanyols i fer-ho sense complexos”.

García ha assegurat que “els que s'han declarat enemics d'Espanya i els que, des de la Generalitat, han iniciat una ofensiva sediciosa contra l'Estat no se sortiran amb la seva”. “No ho aconseguiran, costi més o costi menys, però som molts els espanyols que no ho permetrem. Ara som un grapat d'espanyols, però d'aquí poc serem molts més, serem molts milers”, ha conclòs.

En passar per davant de la comissaria de la Policia espanyola, molts manifestants han cridat “aquesta sí que és la nostra policia”. Sempre en castellà i a ritme de pasdoble, els participants també han entonat consignes com “Artur Mas, ves-te'n ja”, “Visca Espanya!” o “Espanya unida, mai serà vençuda”.

Els organitzadors de la marxa, han llegit un manifest a la plaça de Sant Jaume, en el qual han manifestat el seu “suport absolut a les normes bàsiques de convivència i legalitat, que emanen de la nostra Carta Magna”. “Estem immersos en un moment incòmode i greu, davant la rebel·lia i desobediència institucional dels poders públics de la nostra comunitat. La permissivitat d'aquests ha propiciat i fomentat tergiversacions i manipulacions, guanyant terreny davant del compliment rigorós i lleial de la Llei de lleis”, han expressat.

A la manifestació han assistit personalitats com el president de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, a més de membres de partits polítics com VOX o el neofeixista Movimiento Social Republicano. Durant el recorregut, els manifestants han exhibit nombroses banderes espanyoles constitucionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona