Política

Marc Grifell, el setè conseller comarcal del Ripollès que plega

L'exregidor de CiU de Ripoll serà substituït per l'alcaldessa de Vilallonga de Ter, Paquita Pastoret, que no podrà ocupar el càrrec fins al març

El ple del gener del Consell Comarcal del Ripollès s'ha fet amb un conseller comarcal menys a l'equip de govern, de CiU. I és que Marc Grifell va renunciar, el mes de novembre passat, al càrrec de regidor de l'equip de govern de l'Ajuntament de Ripoll i això va fer que automàticament deixés de ser conseller comarcal. Marc Grifell es converteix així en el setè conseller que plega al Consell Comarcal del Ripollès, sis dels quals formaven part de l'equip de govern, de CiU.

Un cas complex

Amb aquesta renúncia, però, la cosa es complica més que altres vegades. Com que Grifell ja era el substitut d'un altre conseller –el regidor de Ripoll Xavier Cima–, el seu partit, CiU, va haver de proposar un altre conseller i el seu substitut corresponent a la junta electoral. Les coses no van ràpides en burocràcia i la junta encara ha d'enviar les credencials per poder nomenar el nou conseller.

El relleu

La substituta de Marc Grifell serà l'actual alcaldessa de Vilallonga de Ter, Paquita Pastoret, però es preveu que aquesta no es pugui incorporar al Consell Comarcal del Ripollès, on ja havia estat en mandats anteriors, fins al mes de març, quan es confia que arribin les credencials.

En el cas que així sigui, Paquita Pastoret poca cosa podrà aportar, ja que al mes de maig hi ha eleccions municipals i, per tant, uns dies abans ja s'haurà dissolt el ple del Consell.

Els sis precedents

Les renúncies dels consellers al Consell Comarcal del Ripollès han estat una constant aquest mandat, sobretot a l'equip de govern. Alguns van al·legar motius personals, com són els casos de Raimon Traver (CiU), Montserrat Portabella (CiU) o el mateix Marc Grifell. En tots aquests casos, van haver de deixar el càrrec comarcal després de plegar dels seus ajuntaments, com ara Grifell. Altres van dir que renunciaven al càrrec per temes interns del partit, com és el cas de Jeroni Marín (CiU). En el cas de Xavier Cima (CiU), Marc Prat (CiU) i Teresa Jordà (ERC) –l'única renúncia que hi ha hagut a l'oposició–, ha estat perquè han passat a ocupar càrrecs polítics de més responsabilitat.

LA XIFRA

6
consellers
de l'equip de govern, de CiU, hauran deixat el càrrec al Consell, comptant-hi Grifell.

LA DATA

03.2015
és el mes
en què Paquita Pastoret probablement rellevarà Marc Grifell al Consell Comarcal.

La Generalitat els deu 1,3 milions d'euros

El deute que té la Generalitat amb el Consell Comarcal del Ripollès va tornar a sortir a debat en el ple del mes de gener, que es va fer aquesta setmana. Segons va informar l'equip de govern, l'octubre del 2014 pujava a 1,3 milions d'euros, 1,6 milions si s'hi sumen els diners que la Generalitat deu als ajuntaments corresponents al Pla d'Obres i Serveis, uns diners que el govern canalitza a través de l'ens comarcal. Això ha obligat el Consell del Ripollès a demanar un crèdit de 600.000 euros “per poder tirar endavant”, segons afirma el president, Miquel Rovira.

Enric Pérez, portaveu del PSC, a l'oposició, va voler deixar constància de la seva “protesta enèrgica” per aquest deute i va esmentar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), insinuant que potser se li hauria de retornar la gestió de les plantes depuradores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona