JOSEP MANEL JIMÉNEZ

PORTAVEU DE LA CUP D'ARENYS DE MUNT

«Els d'ERC són uns paràsits, uns aprofitats»

És l'artífex de la consulta independentista. Com a portaveu de la CUP va portar al ple la moció que ha generat la consulta.

–Satisfet?
–«Sí, de com va anar tot i sobretot de la repercussió que pot tenir.»
–Què pot passar ara?
–«Esperem que tothom estigui al lloc que li toca i es posicioni i que no hi hagi reaccions estranyes.»
–Com ara?
–«Sí es vol avançar cap a la independència cal que anem junts. No es pot anar fent consultes, com alguns pretenen, perquè el més important és que tots els municipis ho facin el mateix dia. Sinó no es donarà valor a les consultes. El que tenim por ara és que les formacions polítiques acabin cremant la proposta, i ja n'hem vist alguns intents. Se n'haurien de quedar al marge. Els d'ERC són uns aprofitats, uns paràsits que s'ho volen fer seu. Però ningú sap la feina que s'ha fet els últims dos anys per preparar l'estratègia.»
–Arenys de Munt s'implicarà per fer-ho de manera conjunta?
–«Ens han demanat que ho liderem des del punt de vista que som els que coneixem la carn íntima i interior de tot el procés. I en aquest sentit molt poca gent ho pot donar a conèixer. Estem satisfets perquè ha estat una estratègia ben feta i portada a terme.»
–I la clau de l'èxit?
–«Quan tu prens la iniciativa i el rival juga al contraatac és ell que comet errors. Això és el que li passava sempre al catalanisme, que havien de defensar-se i guanyava l'espanyolisme. Hem de pensar que si ho planifiquem bé, prenem la iniciativa i ho fem en positiu pensant en el nostre benefici, tenim un gran futur. Si continuem pensant el que diran a Madrid no tenim res a fer.»
–Però abans s'haurà de canviar aquesta llei de consultes?
–«S'ha de dir que amb aquesta llei que es vol aprovar no es podria fer la consulta. El que és greu és que es tiri endavant per part d'una formació que s'autoanomena independentista i el que està fent és el joc a l'espanyolisme. El que no pot ser és que un cop tenim la porta oberta a fer consultes, encara que siguin simbòliques, siguin supeditades a la decisió de Madrid.»
–Què l'ha sorprès de tot plegat?
–«T'adones que la realitat és que el poble és més patriota que els seus polítics, que no n'estan a l'altura. Em va sorprendre veure tants polítics que m'agradaria saber què fan per defensar el país. No pot ser que s'impulsin consultes com aquestes i estiguis per pactar els pressupostos a Madrid. S'han d'obrir més portes per avançar i si no, serà una altra traïció al país. Aquest és el gran error del catalanisme súbdit. Possiblement plantejar aquesta nova llei amb aquests nous termes impliqui el trencament del tripartit.»
–Per què va proposar la moció?
–«Ve de lluny, quan ja vam fer la consulta per la riera i ja hi vam tenir problemes. Aleshores vam mirar-nos la llei de consultes i com es podia buscar la legalitat per fer-ho. Sempre ha estat la nostra prioritat. Quan va sorgir la proposta de l'ILP vam aprofitar-ho per fer la moció, una mica maquillada perquè alguns es pensaven que només demanàvem suport per la iniciativa popular.»
–L'estratègia preveia tot això?
–«Sí, volíem que l'Estat respongués fins i tot que s'arribés a il·legalitzar. No pensàvem, però, que ho fes tan malament, portant un advocat falangista i que no ens ho prohibissin. També comptàvem que les plataformes sobiranistes s'ho fessin seu i ho extrapolessin.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
còrsega

L’Assemblea corsa aprova el projecte de reforma constitucional per a l’autonomia de l’illa

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona