Política

XAVIER AMOR

ALCALDE DEL PSC DE PINEDA DE MAR

“Hem demostrat que som un partit dialogant”

“Aquest mandat hem centrat els esforços en el benestar social, l'ocupació i la convivència”

“No estudiaré cap pacte sense abans saber què plantegen la resta de grups polítics”

CÀRRECS
“La meva feina
a la Diputació i
a la Federació
de Municipis ha beneficiat el poble”
IMPUTACIÓ
“Confio que no se'n faci ús electoralista, perquè a la FMC hi ha imputats
de tots colors”
XARXES SOCIALS
“Hi participo perquè són instruments al servei de la immediatesa
i la proximitat”

Dues majories absolutes avalen Xavier Amor, que afronta les pròximes eleccions “amb confiança, però amb humilitat” i defensant que la feina feta és la seva garantia.

És més difícil ara reeditar
una majoria absoluta?
Ho és sempre. La política ha canviat a una velocitat vertiginosa en quatre anys i hem hagut de gestionar una crisi. Tenim el llistó molt alt i lluitarem per garantir-nos una majoria còmoda.
Quins són els reptes?
El benestar social, l'ocupació i la convivència. L'Ajuntament més que mai ha de donar resposta a les necessitats bàsiques.
Governar sol relaxa l'obra
de govern o l'esperona?
Sempre he volgut que els projectes de ciutat obtinguessin el màxim consens amb totes les forces. Hem obert les portes a les aportacions dels grups, que no tots han acceptat, per construir el municipi. Com a exemple, tenim sobre la taula el desenvolupament d'un pla parcial molt importat de llarg recorregut que s'ha de fer entre tots.
De què fa bandera?
De les polítiques socials que hem aconseguit a Pineda, com ara el rebost i el rober solidaris, i de la creació dels espais de convivència, com ara la plaça Espanya. També destacaria l'aposta per dignificar els barris i dotar-los d'aquells equipaments que fan xarxa, com ara els projectes de la pista esportiva del Carme i el Centre Cívic del Poblenou.
I què ha quedat al calaix?
No s'ha pogut desencallar una inversió comercial potent a peu de la carretera N-II i no hem pogut enllestir a temps l'ampliació de la zona industrial, entre d'altres.
Les polítiques econòmiques han estat el taló d'Aquil·les?
Som una població maltractada per l'atur, però l'Ajuntament sol no pot crear ocupació. Estem limitats i els ciutadans ho han d'entendre, però donem solucions. No ens n'hem desentès i hem acompanyat la gent que busca feina i hem bonificat els nous autònoms tot fent malabars amb les limitacions que ens posa l'LRSAL.
Li han retret sovint que Pineda s'ha ressentit de la seva duplicitat de càrrecs.
És un tema recorrent per a aquells que no tenen arguments sòlids amb què rebatre la feina feta. He multiplicat les hores per servir els pinedencs i la meva feina a la Diputació i la Federació de Municipis de Catalunya ha beneficiat el poble.
És molt present a les xarxes socials. Una altra manera de fer política?
Aprofito els múltiples avantatges que em donen uns instruments al servei de la immediatesa i la proximitat. Prefereixo prendre un cafè i parlar cara a cara amb els veïns, però malauradament no ho puc fer amb tothom.
Ha pactat pressupostos amb CiU el 2014 i amb el PP aquest 2015. Preparant el camí dels pactes?
I del 2007 al 2011 vam governar amb ERC. Hem demostrat que som un partit dialogant i que, al PSC de Pineda, allò que el preocupa és Pineda. No estudiaré cap pacte sense saber què plantegen la resta de grups.
Les sigles PSC entorpeixen o ajuden?
La marca mai resta, si de cas suma més quan les condicions són favorables. Tenim un electorat fidel i busquem ampliar-lo.
La gent votarà el 24 de maig pensant en el 27 de setembre?
Al maig hem de votar el que creiem millor per al nostre poble i crec que seria una gran equivocació fer-ho pensant en un 27-S ple de somnis sobiranistes quan el que sortirà de les urnes serà un Parlament com els anteriors.
La seva imputació per les dietes irregulars a la FMC li pot passar factura?
Crec que ja s'ha aclarit prou que es tracta d'un error administratiu i confio que no se'n faci cap ús electoralista perquè hi ha imputats de tots els colors polítics.

Popular i conegut

Xavier Amor, que aquest any en farà 40, va recuperar l'alcaldia de Pineda pel PSC el 2007 però la seva trajectòria a l'Ajuntament com a regidor a l'oposició comença el 1999. És diputat a la Diputació, primer secretari del PSC al Maresme i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Amor es mou molt a gust en les distàncies curtes, cultiva la proximitat amb els veïns i té un índex de popularitat enorme. Assegura que la política l'entusiasma i li “carrega les piles” però admet que l'ha obligat a fer grans renúncies en la seva vida privada.

j.r.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA