Política

L'Alt Empordà és la comarca amb més acords

A Figueres i Llançà s'han tancat pactes per a les municipals i se'n preveuen més

A la resta de comarques, tot i alguns acords, tot és encara incipient

La comarca de l'Alt Empordà encapçala les negociacions per arribar a acords entre ERC i MES i és, a més, on es preveu que es puguin assolir encara més acords. Aquesta tònica, per ara, s'escenifica amb menys intensitat a la resta de comarques. A la Selva ha fructificat el pacte amb Avancem a Lloret de Mar, mentre que al Baix Empordà hi ha una candidatura a Corçà entre ERC i MES. Al Gironès –on hi ha la negociació a Girona–, al Pla de l'Estany, al Ripollès i a la Garrotxa encara són tímides.

Alt Empordà

La comarca de l'Alt Empordà va ser pionera a l'hora d'impulsar acords de cara a les municipals entre MES i ERC. Ara mateix, Figueres i Llançà són dos dels municipis on ja hi ha un acord tancat entre MES i ERC. A Llançà, la llista estarà encapçalada per Guillem Cusí (ERC), i hi hauria membres d'ICV i de MES.

Gironès

Al Gironès, el president d'ERC a Girona, Josep Maria Rufí, destaca que, ara per ara, no hi ha negociacions entre els republicans i Avancem i MES, excepte la de la ciutat de Girona. De tota manera, ERC no es tanca en banda a sumar perquè “aquests tipus de pactes faran visible clarament qui és a l'esquerra”.

Baix Empordà

L'entesa entre ERC i MES ha fructificat, de moment, en un sol municipi del Baix Empordà, a Corçà. Les negociacions entre ERC i l'alcaldessa, Maria Carme Güell (AM-PSC), estan molt avançades. A Sant Feliu de Guíxols hi ha hagut converses entre els dirigents locals i el destacat membre de MES Pere Albó, però actualment són molt lluny de l'entesa.

Selva

A Lloret de Mar ja es percebia el festeig d'ERC amb el portaveu del PSC, Joan Bernat. Confirmat el pas dels tres regidors al grup dels no adscrits va arribar la formalització del pacte municipal entre ERC i Avancem, i la candidatura es presentarà oficialment avui al vespre. El regidor d'ERC i responsable de l'àrea de Turisme, Jordi Orobitg, encapçalarà la llista, i el segon lloc l'ocuparà l'excap de llista del PSC Joan Bernat.

Pla de l'Estany

Al Pla de l'Estany, els republicans admeten que hi ha hagut els primers contactes per incorporar en les seves llistes persones provinents de l'àmbit socialista. Aquesta possibilitat, que de moment qualifiquen de “remota”, tan sols es preveu a Banyoles i Cornellà del Terri.

Ripollès i Garrotxa

Al Ripollès, a diferència de la Garrotxa, MES ha mantingut converses amb la direcció comarcal d'ERC i sembla que hi poden haver acords a Campelles i a Queralbs. Es tracta, però, d'una primera aproximació i, ara per ara, no hi ha res definitiu. Segons fonts d'ERC, en canvi, es veu molt difícil que les dues formacions vagin juntes a les eleccions a Ripoll, on els socialistes oficialistes hi tenen molt de pes.

(Informació elaborada per Joan Puntí, Esteve Carrera, Jordi Casas, Ramon Esteban, Nuri Forns i Joan Trillas)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona