Política

Tercera cita per als caps de llista de CiU i la PIC a Caldes

El batlle actual, el convergent Salvador Balliu, i el seu antecessor, l'independent Joan Colomer, repeteixen com a candidats

Només ERC, amb Isabel Lozano, canvia d'alcaldable respecte al 2011

A Caldes de Malavella, els dos últims alcaldes, l'actual, Salvador Balliu, i l'anterior, Joan Colomer, es presentaran per tercera vegada com a caps de llista dels seus partits. Balliu encapçala el grup de CiU i Colomer, batlle des del 2007 fins al 2011, lidera la Plataforma Independent de Caldes (PIC).

Balliu, de 50 anys, té una empresa de transports, a la qual ha pogut dedicar menys temps, sobretot des de fa dos anys, quan va assumir la presidència del Consell de la Selva en substitució de Robert Fauria, imputat pel cas Manga. Balliu és l'alcaldable per tercer cop, tot i que abans havia estat regidor dotze anys amb Miquel Casas d'alcalde.

Balliu admet que governar en minoria ha alentit projectes, com ara la compra de l'ermita de Sant Maurici i les millores del camp de futbol. “Hauríem pogut fer deu vegades més de coses, però ens han posat obstacles per motius polítics, sobretot la PIC, que no ha votat mai a favor del pressupost”, lamenta.

L'antecessor de Balliu, Joan Colomer (PIC), sosté que aquest mandat “és un mandat perdut”. Així ho va dir el regidor independent el dia de la seva presentació com a cap de llista, fa tres setmanes. Colomer, de 49 anys, és professor titular de la UdG i adscrit al departament d'enginyeria elèctrica, electrònica i automàtica. En l'últim ple, al gener, Colomer va lamentar la falta d'informació que CiU els dóna sobre l'institut, les obres al pavelló i l'estrena de l'escultura del Camp dels Ninots.

Un únic canvi

Els altres quatre partits presents en el ple (ERC, ICV-EUiA, el PP i el PSC) tenen un sol regidor i ho volen millorar. Tret d'ERC, tots mantenen l'alcaldable de fa quatre anys. La republicana Isabel Lozano, de 40 anys i cap d'administració d'una entitat social, es presenta “amb esperit de diàleg i transparència” després d'un mandat “fluixet”. Lozano ha estat quatre anys edil per la dimissió de Xavier Tresserras el 2011, just després de les municipals.

El regidor d'ICV-EUiA, Victoriano Ramos, jubilat de 63 anys i antic ferroviari, serà alcaldable per tercera vegada. Un dels promotors del naixement de la PAH a Caldes diu que “val la pena lluitar mentre la gent tingui problemes”.

També repeteixen José Fernández (PSC), que ha sigut regidor de Seguretat Ciutadana, i Elisabeth Mesa (PP). Fernández, de 64 anys i antic ferroviari, valora la bona entesa amb CiU, i Mesa, de 36 anys i treballadora del Departament d'Ensenyament, se sent “decebuda” dels seus primers quatre anys a la política local. “Hi ha hagut molta demagògia i tot es fa a corre-cuita.”

LES XIFRES

6
llistes estan confirmades a Caldes. Són les que ara ja són en el ple: CiU, PIC, ERC, ICV-EUiA, PP i PSC.
211
vots van treure fa quatre anys ICV-EUiA i el PP, que tenen un regidor a Caldes, igual que ERC i el PSC.

LA DATA

26.01.15
És el dia que l'edil Sàbat (PIC) va dir que CiU havia aprovat mocions feia dos anys i que no n'havia fet cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA