Política

DÍDAC MANRESA

Candidat d'ERC a Breda

“Volem canviar la manera de governar Breda”

Vol implicar els veïns en la presa de decisions i més transparència

Dóna molta importància a la gestió diària

Mestre d'educació primària de 28 anys. Va ser cap de llista en la primera candidatura d'ERC a Breda el 2011, i ara repetirà.

Fa quatre anys ERC va quedar a 20 vots de guanyar. Amb quatre regidors, els mateixos que CiU, Dídac Manresa i el seu equip van preferir no pactar amb Tots per Breda (dos regidors) i els altres dos grups han governat junts.

Com valora aquests quatre anys?
Han estat quatre anys d'oposició ferma. Hem estat a sobre del govern i hem insistit molt a construir sobretot presentant moltes mocions, preguntes, esmenes, comissions... Hem intentat combinar ser contundents en el missatge i suaus en les formes, perquè no volem rememorar temps passats en què govern i oposició ni se saludaven pel carrer.
El fet que l'alcalde de les últimes dècades, Jordi Iglesias, no es presenti canvia el panorama. Tenen bones expectatives?
Sembla que la dinàmica que ens han dut aquests quatre anys hauria de ser positiva, però en política val més no fer projeccions. Evidentment, ens presentem per guanyar i governar perquè volem canviar les coses.
Què farien d'una manera diferent a l'Ajuntament del que s'ha fet?
Plantegem una altra manera de governar, en què la ciutadania s'impliqui en la presa de decisions. I parlo de participació ciutadana real, fins i tot vinculant, no de fer un dia una reunió. Des de l'oposició hem patit l'opacitat del govern actual i nosaltres plantegem el contrari: penjar les actes de juntes de govern i de plens al web. I també creiem que hem de saber dir que no perquè una part del descrèdit actual de la política és que a tot es diu que sí i a l'hora de la veritat la majoria és que no.
Si governen què prioritzaran?
La gestió del dia a dia. Donem molta importància a tenir un poble ordenat, amb uns criteris clars de mobilitat urbana, neteja, arranjament de zones... La gestió del dia a dia és importantíssima i més en els temps actuals. No prometrem obres faraòniques perquè no seria realista.
Breda no té grans reptes pendents?
Sí, en té algun. Per ERC una reivindicació molt important és aconseguir d'una vegada el camí a l'estació, que creiem que només es desbloquejarà si governem nosaltres perquè a l'actual equip de govern sembla que no li interessa. També, ara que ha sortit que el curs que ve es duu el primer ESO a Breda, un dels grans objectius és consolidar l'ESO a Breda. I després també la recuperació del nostre patrimoni històric. El centre de Breda està força degradat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança un nou atac massiu contra el sistema energètic ucraïnès

barcelona
Política

Mor Kim Ki Nam, el mestre de la propaganda de Corea del Nord

BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona