Política

MARC PRAT

CAP DE LLISTA DE CIU A RIBES DE FRESER

“Hem fet una candidatura molt inclusiva”

Remarca que ha renovat parcialment la llista i, com sempre, en clau ribetana i no tant de partit

La xarxa de calor, obra més destacada

És la tercera vegada que concorre a les municipals, les dues últimes de les quals com a cap de llista. Ha estat alcalde vuit anys, i ara vol repetir. Presideix Unió Municipal i és secretari d'Administració Local.

El cap de llista de CiU i actual alcalde analitza en aquesta entrevista el mandat que ara s'acaba. Destaca que han aconseguit fer realitat projectes tan importants com ara la implantació de la xarxa de calor de biomassa. La promoció econòmica és l'eix principal del seu programa per als pròxims quatre anys.

Quina valoració fa del mandat actual?
Molt positiva, perquè hem fet realitat més del 90% del nostre programa. És una xifra satisfactòria, però no tant per la xifra sinó perquè hem desenvolupat aspectes cabdals per al municipi.
En pot destacar alguns?
Sí, especialment, la implantació d'una xarxa de calor amb biomassa. Ara, tot i no estar al nostre programa, ja n'hem iniciat la segona fase, que preveu la connexió amb els hotels de la vila. A la primera, hi han estat els edificis públics.
Algun altre?
També ha estat fonamental fer avançar el projecte de parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser. La Generalitat l'està acabant. Serà un element cabdal per al desenvolupament turístic de Ribes i la seva vall.
L'accés sud del poble s'ha transformat...
Sí, ha estat l'altre gran projecte del mandat que ara acaba. Hem construït un aparcament amb una capacitat per a 150 vehicles i hi hem traslladat, a la mateixa zona, l'oficina de turisme per atendre els visitants allà on majoritàriament arriben i deixen el cotxe. Però també hem posat al dia els equipaments, sobretot la piscina municipal i els vestidors, que ara també utilitzen els jugadors de la Ribetana de Futbol; hem millorat els passejos de Santa Caterina i de la Margarideta, i, entre altres coses, aviat començaran la instal·lació dels ascensors públics del barri del pavelló.
Com ha afectat la crisi econòmica els veïns de Ribes i l'Ajuntament?
A l'Ajuntament, hem fet un esforç per endreçar en vuit anys les finances: la reducció del deute financer ha estat substancial, paguem a trenta dies... I, als veïns, hem tingut la sort que les dues grans empreses del municipi no han presentat expedients de regulació d'ocupació significatius. Sí que ha baixat el turisme per la crisi i, per això, el principal eix del nostre programa electoral per als propers quatre anys està centrat en les qüestions econòmiques potenciant el turisme, consolidant-nos com un referent a Catalunya en aquest sector.
Què més proposen?
Bàsicament, fer inversions en la millora d'aquells aspectes del dia a dia de les persones i tenim alguns equipaments per desenvolupar, els quals concretarem al programa.
Defineixi la seva llista.
La meitat repeteixen i la resta són nous. Hi ha un equilibri entre gent amb experiència i joventut, que són els valor del futur, els qui han de continuar el projecte de poble. Es tracta d'una llista oberta a tothom, que incorpora diferents visions del municipi. És una candidatura molt inclusiva, tothom hi té cabuda.
Valori el clima polític del mandat actual.
Hem tingut molt bona entesa amb l'oposició. La seva visió també és la d'una part del poble. Els regidors de l'oposició també han actuat en la mateix línia. De fet, tant nosaltres com ells, les llistes les hem fet sempre pensant en clau de Ribes i no tant en clau de partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona