Política

MARIONA SOLÉS LÓPEZ

CANDIDATA DE CIU A L'ESCALA

“Estem per servir el poble, no per ser servits”

“Sens dubte, on dedicarem més inversió és al turisme i a la promoció econòmica”

“L'actual govern ha estat poc transparent i no ha deixat participar els altres partits”

EQUIP
“S'ha d'apostar pel govern en equip,
que tingui la participació dels ciutadans”
IMPOSTOS
“Volem bonificar impostos perquè els diners rendeixen més a la butxaca de les famílies”
TURISME
“Un poble que viu en gran part del turisme no pot reduir el nombre de places hoteleres”
Com preveu les eleccions?
Les veiem molt més renyides que les anteriors. L'actual govern està desgastat i molts ciutadans no estan contents amb les polítiques que s'han dut a terme al llarg dels 8 anys de mandat socialista. Esperem augmentar la representació a l'Ajuntament respecte de les anteriors eleccions del 2011 i poder entrar a governar. A més, el país està vivint un moment decisiu i el canvi comença des dels ajuntaments.
Quin és el projecte del qual fan bandera?
Des de l'equip de CiU tenim diferents apostes importants, una és bonificar impostos perquè els diners rendeixen més a la butxaca de les famílies que a la caixa de l'Ajuntament. També creiem que és fonamental allargar la temporada turística mitjançant la creació de nous esdeveniments; tindrem activitats socials, esportives, culturals i gastronòmiques els caps de setmana. El turisme és una prioritat i cal dotar la regidoria dels recursos que necessita. Crearem una zona esportiva a l'antic camp de futbol del camp dels Pilans. I un altre aspecte a destacar és la creació de regidories per barris.
A quina partida pressupostària dedicarà més diners?
Sens dubte, on dedicarem més inversió és al turisme i a la promoció econòmica. Actualment a aquesta àrea només es destina un tant per cent molt baix i, si ens comarem amb altres pobles de la costa similars a l'Escala i que funcionen millor en l'aspecte turístic i del comerç, veiem que la partida destinada al turisme és molt superior al que s'inverteix a l'Escala ara. També cal reforçar la regidoria de Serveis Socials, ja que aquesta ha d'estar coordinada directament amb altres regidories, com ara la d'educació o la de sanitat per ser efectius, i veiem que l'Escala té mancances en aquest aspecte que cal millorar.
Com és el seu equip?
Som un equip renovat, un equip de gent preparada que volem estar al costat de les persones. Un equip transparent i que representa un canvi real amb una altre manera de fer. Vull que quedi clar que som gent amb total vocació de servei al poble de l'Escala, de tots els sectors socials i formats en diferents àrees per assumir de manera professional i amb la màxima responsabilitat la gestió de l'Ajuntament de l'Escala.
És la primera vegada que es presenta. Què canviarà de les polítiques de Mari Dubé?
Crec que la Mari ha fet un molt bon paper aquests darrers vuit anys i l'actual govern no li ha posat gens fàcil. Ha estat un gobern poc transparent i no ha deixat participar els altres partits. Per tant, el que m'agradaria canviar i millorar és la participació en els projectes locals.
Quins vicis cal eradicar dels anteriors equips de govern?
El meu punt de vista és que la manera de governar està canviant a tots els nivells. Estan sorgint noves formacions polítiques i la figura del líder dins un grup polític està caducant. S'ha d'apostar pel govern en equip, que tingui la participació dels ciutadans i que sigui cada dia més proper al poble.
En la seva presentació va dir: “Vull deixar un poble millor als nostres fills”... a què es refereix?
Un poble on l'educació sigui una prioritat per al govern local, on algunes famílies no hagin de portar els seus fills a pobles veïns per manca de places; un poble que viu en gran part del turisme no pot reduir el nombre de places hoteleres, s'ha de col·laborar molt activament amb el sector privat.
Com potenciarà la participació ciutadana?
Des de l'equip de CiU creiem que els projectes locals que afectin una part important de la població s'han de consultar. Hem d'escoltar la veu del poble. Hem de tenir clar que nosaltres estem per servir, no per ser servits. Els municipis funcionen amb les contribucions de tots els ciutadans i ciutadanes i cal tenir en compte la seva opinió. Així tenim pensat crear una pàgina virtual de participació ciutadana per fer que això sigui possible i es compleixi.

De la banca a la política

Mariona Solés, de 32 anys, té estudis de dret i és especialitzada en fiscalitat financera. L'any 2007 va entrar a Caixa Catalunya on ha desenvolupat diverses funcions com a Banca Privada fins a ser subdirectora d'oficina, càrrec que ocupa en l'actualitat. És la primera vegada que es presenta com a candidata a l'alcaldia per CiU, després de la tasca feta per Mari Dubé durant vuit anys. La seva aposta és clara amb vista al turisme i la promoció econòmica, sense deixar de banda els aspectes més socials.

foto: Basili Gironès



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA