Política

Josep Piferrer

Cap de llista a Palafrugell per ERC

“Volem un gran parc públic per a Palafrugell”

“Tenim un parell de localitzacions possibles per al parc, però se n'ha de parlar”

“L'actual alcalde ha estat a tots els actes protocol·laris però ha oblidat el dia a dia”

ATRACCIÓ
“Ha de portar gent al poble el Museu del Suro, i també el mercat del diumenge, que cal potenciar”
APARCAMENT
“La plaça del
Priorat de Santa Anna s'ha de convertir en una plaça més amable”
PACTES
“Amb CiU no hi ha la desconfiança del 2011, però no hi ha cap pacte tancat. Que quedi clar”
Com han vist el mandat des de l'oposició?
Jo no era a l'Ajuntament però l'he vist des de l'oposició perquè nosaltres treballem en equip. Pensem que el govern ha perdut enginy. La majoria dels grans projectes executats estaven ja projectats anteriorment. Ens preocupa la falta de coordinació a l'Ajuntament, que és feina de l'alcalde. Ell ha estat a tots els actes protocol·laris, però el dia a dia l'ha oblidat. Dilluns al matí és a Barcelona i a la tarda a Girona pel partit i dimarts, dimecres i dijous ha de ser al Parlament. I Palafrugell?
Per això el seu cap de llista el 2011 és ara al número 3.
No té res a veure. Això estava previst. En Sergi [Sabrià] va agafar el compromís de vuit anys i prou. I jo prendré el mateix compromís, quatre més quatre. I prou. La majoria participem a la vida social i aturem les nostres tasques per l'Ajuntament. I després tornem al treball pel poble des d'un altre vessant.
Quins són els eixos bàsics del seu programa?
Ens preocupa molt la situació econòmica de la gent. Però no tenim la gallina dels ous d'or. No trobarem una empresa que doni feina a 1.000 treballadors. Fem propostes petites i realistes. Un eix bàsic és el comerç, i a Palafrugell està bastant tocat. El comerç només es revitalitza fent que la gent de Palafrugell compri aquí i fent-ne venir de fora perquè també ho faci. Aquí no vindrà ni Zara ni Mango, perquè ells prefereixen altres llocs que siguin centres d'atracció.
Com ho volen fer perquè la gent vingui a Palafrugell?
Veiem tres fortaleses molt grans. Una d'innata, el paisatge de Calella, Tamariu i Sant Sebastià; aquest ens porta molta gent a l'estiu. Una fortalesa gran és el mercat del diumenge, que ha de créixer, i farem una bateria de propostes perquè això passi. I l'altra fortalesa és el Museu del Suro, que és una instal·lació extraordinària. Ha de ser un dels grans pols d'atracció de Palafrugell.
Què més destaquen en el programa?
Els equipaments. Tenim una proposta que destaca per sobre de la resta: volem fer un gran parc a Palafrugell per fases. Pensem que caldria que fos per al lleure amb una gran zona per a les criatures i pícnic. Que s'hi pugui anar a passejar i fer esport. Tenim un parell de localitzacions possibles.
Quins altres equipaments necessita Palafrugell?
S'ha de donar un ús nou a la plaça Priorat de Santa Anna. Pensem que s'ha de treure l'aparcament permanent, posar-hi arbres i convertir-la en una plaça amable on es pugui passejar. Es pot compaginar amb altres usos però no de manera permanent.
La renovació del passeig de Llafranc s'acaba de posar sobre la taula.
Nosaltres mantindrem la paraula donada per l'Ajuntament als veïns i la tirarem endavant. D'altra banda, s'han de revisar els equipament esportius. Hem dit als clubs que el primer que farem és un estudi dels usos de les instal·lacions esportives. Volem dades reals, no prometre com han fet altres una nova zona esportiva.
Els pactes preelectorals van marcar la darrera contesa electoral. S'han espavilat vostès aquest cop?
Desconeixem si hi va haver pacte previ entre CiU i el PSC. A nosaltres no ens corresponia fer cap pas perquè érem el tercer partit. Hi havia una altra opció (CiU amb alcalde, ERC i Entesa) però CDC no ens va consultar i nosaltres no érem ningú.
Vista l'experiència, s'han espavilat?
El plantejament és clar. En primer lloc, no pactarem ni amb PxC ni amb el PP ni C's. Amb els socialistes, tenim una visió diferent de Palafrugell però podríem arribar a un acord. Mantenim simpaties personals i ens podríem entendre. Hi ha dos partits més: amb l'Entesa ja hem treballat junts i hi ha afinitats. Amb CiU ara no hi ha la desconfiança que hi havia fa quatre anys. Però també deixo clar que no hi ha cap pacte fet amb CiU.

Vuit anys a l'ombra

Josep Piferrer (1958) està en la política des de fa anys. Discretament. Mestre de l'escola Pi Verd, ha estat director durant 16 anys de la Torres Jonama i també ha treballat a la Sant Jordi. Recorda que és el militant d'ERC més antic de Palafrugell “des que ERC és el que és ara”. Ha figurat en la llista del 2007 i també en la del 2011, “en llocs en què ja sabia que no sortiria, la feina no m'ho permetia”. Ara és diferent. Es proposa viure intensament la vida municipal vuit anys a primera línia. En fa vuit que treballa a l'ombra formant equip amb l'actual grup municipal.

Foto: J. SABATER



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona