Política

FERRAN FALCÓ

CANDIDAT DE CIU A BADALONA

“Faré el possible per articular un govern alternatiu al PP”

Falcó recorda que CiU és l'únic partit que pot arribar a acords amb tothom però confia fer-se valer per canviar l'actual govern

Defensa que el camí que emprengui CiU a partir del 24-M s'acordarà només a Badalona

L'ALCALDIA
“La nostra ambició és obtenir l'alcaldia però ho haurem
de fer d'acord
amb altres forces”
PROMOURE EL SÍ
“La Badalona del sí és la que no viu de la queixa, aquella que no va contra ningú...”
EL SEU FUTUR
“Crec que el 24
de maig CiU pot aconseguir l'alcaldia i començaríem
una etapa nova”

Aquest és el quart cop que Ferran Falcó encapçala la llista de CiU. El 2011 va tenir-ne la clau.

Té clar què farà CiU si la nit del 24 de maig torna a tenir la clau del govern municipal?
La situació i el context, ara, són diferents. I la gent ha pogut comprovar com el PP utilitza l'Ajuntament en benefici propi a l'hora de convertir-se en aparador permanent de propaganda falsa del senyor Albiol. Si tenim l'oportunitat de liderar les coses i canviar el govern, ho farem. D'entrada la nostra ambició és tenir l'alcaldia de Badalona. No em presento per fer alcalde el senyor Serra. Si la gent ens dóna força farem el possible per articular un govern alternatiu al PP.
Exigirà l'alcaldia per construir una alternativa al PP?
No necessàriament, però haurem de veure quin és el resultat. D'entrada la nostra ambició és tenir l'alcaldia però és evident que ho haurem de fer d'acord amb altres forces polítiques i estem plenament oberts.
Manté que pot arribar a acords amb tothom?
Hem dit i hem demostrat que som capaços de fer-ho. El que no està tan clar és si la resta de forces estan disposades a arribar a acords amb nosaltres. La idea que CiU pugui liderar un govern alternatiu al del PP pren més força en el moment en què partits com ara ICV-EUiA i Guanyem estan disposats a donar-nos suport.
Ja s'ha preguntat si podria haver fet alguna cosa més perquè la moció de censura contra Albiol anés endavant?
La gent ha de retenir que primer vam optar per acceptar la derrota i anar a l'oposició però que al cap d'un any, quan vam veure com governava el PP, vam fer el pas per articular una moció de censura. I de sorpresa, ICV es va desdir. Si s'assenyala algú com a possible responsable que el PP governi, també hem de mirar cap a Iniciativa.
Reapareixerà el debat sobre si les decisions es prenen a Badalona o hi haurà imposicions de la direcció nacional de CiU?
És molt cansat haver de repetir la veritat tantes vegades. Les decisions les prenem nosaltres i només nosaltres. Hi ha molts testimonis que el 2011 ja va ser així.
Què és ‘La Badalona del sí!' que promou el seu eslògan?
Hi ha un component lligat a la Badalona a favor del dret a decidir però sobretot vol representar la Badalona de la gent que creu en aquesta ciutat, que vol que s'ajudi el petit comerç, els emprenedors, els autònoms, la gent que no pot continuar... És la Badalona que no viu de la queixa, que no va contra ningú, que no assenyala culpables en funció de la raça o de la llengua, és la Badalona cohesionada i pròspera que volem.
Fins a quin punt tem la fuita de vots cap a ERC?
No la temo. Presentem una candidatura prou atractiva perquè no marxi cap vot a ERC i fins i tot per atreure'n de nous. La possibilitat real de tenir un alcalde sobiranista depèn més de nosaltres que no pas d'ERC, que ja ha dit que està disposada a fer alcalde el senyor Jordi Serra.
La dedicació al Parlament li ha fet restar gaire temps a Badalona?
A Badalona, li ha anat molt bé tenir un diputat. S'ha d'explicar que els diners que vindran per al carrer Sant Bru els hem trobat a través de la nostra presència al Parlament. I que els pagaments endarrerits de la Generalitat al Conservatori o en l'àmbit dels serveis socials, entre d'altres, tenen molt a veure amb les gestions que es poden fer des d'allà.
Es presenta per últim cop?
La resposta la tindran els ciutadans el 24 de maig però crec que podem aconseguir l'alcaldia i començaríem una etapa nova.
Un mal resultat el faria plegar?
Penso que farem un bon resultat. Si no pensés així no faria bé la feina. Durant 12 anys he demostrat capacitat de dedicació, de generar idees i de portar projectes a la pràctica. I m'agradaria culminar-ho sent alcalde.

El quart assalt a l'alcaldia

Ferran Falcó (Badalona, 1969) liderarà per quart mandat consecutiu el grup de CiU. Se li ha retret sovint que el 2011 es votés a si mateix, facilitant que el PP de Garcia Albiol conquistés l'alcaldia. Ell sempre s'ha aferrat al resultat de les urnes per justificar la decisió. El mes vinent podria tornar a tenir la clau del govern. Des de la centralitat que ocupa, ha demostrat que sap nedar en diferents aigües però d'un temps ençà ha elevat el to crític respecte al PP. Falcó també és diputat al Parlament de Catalunya.

j. losada



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona