Política

PERE ESPINET

CANDIDAT A L'ALCALDIA DEL GRUP PER ANGLÈS UNITS (PAU)

“La llista de PAU és com una partitura: té greus, mitjos i aguts”

Espinet destaca que en aquest mandat han eixugat 4 milions de deute, que ara és de 7,5

Confia que el projecte es desencalli aviat

És professor de cicles formatius a l'institut Narcís Xifra de Girona i també programador i operador de cinema. Té 62 anys i és regidor des del 1987 però al 1976 ja organitzava mítings :“no era pas tan fàcil com ara”, diu.

Pere Espinet és, en aquests moments, el polític amb més experiència a Anglès. Regidor des del 1987, ha ocupat diverses regidories, ha estat també a l'oposició i, els darrers quatre anys, ha estat alcalde. Els seus orígens es troben a CiU però ara lidera el grup independent Per Anglès Units (PAU).

Ha estat un mandat molt difícil pels ajuntaments des del punt de vista de les finances però, per a Anglès, encara una mica més pel fet d'haver d'aplicar un pla de sanejament. Com està ara la situació?
Quan vam arribar a l'Ajuntament hi havia un endeutament del 279,05% i en aquests quatre anys l'hem baixat fins al 159,11%. Això vol dir que hem passat dels 11,5 milions als 7,5 de deute. Cada any, un milió menys. Tot i això, hem mantingut serveis, hem fet la primera fase del polivalent i la sala de ball per a la gent gran. Així mateix, hem apostat per la indústria i hem aconseguit que Antex ampliés les seves instal·lacions creant 109 llocs de treball nous. Hem asfaltat carrers i mantingut els serveis. I la Generalitat ha vist que hem fet els deures i també ha apostat per Anglès. Així, faran la depuradora nova, que suposa una inversió d'un milió d'euros. El que tenim molt clar és que tot el que s'ha fet s'ha pagat. I és que hi havia factures al calaix per valor de més de 2 milions d'euros! I tot això ho hem fet trepitjant el carrer. Tots els regidors ho fem. Pensi que el regidor d'obres i serveis ha fet, en tot el mandat, 23.236 trucades.
Les tenen comptades?
Sí. Jo n'he fet 23.263.
Déu n'hi do.
Ens hem hagut de mirar tots els números. Ara amb la festa major hi guanyem 2.000 euros. Les potencies contractades de llum, per exemple, eren superiors al consum real i revisant-ho hem estalviat 5.000 euros. Jo cobro com els regidors, poc més de 600 euros, quan l'anterior alcalde cobrava 1.800. Som gent del poble, que no volem anar a la Diputació ni a altres llocs.
I quins són els seus projectes de futur?
Tornar a potenciar la zona industrial i tenir una bona depuradora. Tenim clar que hem de tenir seny i gastar el que es pot pagar. Benestar Social, gent gran i jovent, i salut són les nostres prioritats. Tenim ganes de lluitar per un geriàtric, mantenir el servei d'ambulància, que Anglès tingui espai per un heliport i poder ampliar els centres docents.
I com està el tema de la Burés?
Està a Madrid pendent d'una resolució i si la cosa surt bé el poble es podria estalviar 3 milions d'euros. Està a Madrid i nosaltres ja no hi podem fer més. No descarto que el projecte per fer-hi un supermercat, evitant assumir les càrregues que té l'edifici, tiri endavant però necessita el seu temps.
Com definiria la llista que presenta?
El meu pare era músic i deia que en una partitura hi ha d'haver greus, mitjos i aguts. A la llista tenim de tot, gent amb diferents idees polítiques i molt diversa, que trepitja el poble i que és del poble. A mi em veuen a tot arreu.
I estan disposats a fer pactes si és necessari?
En aquest món s'ha de contemplar tot. Si la gent que vol pactar amb PAU té clar el nostre programa, seran ben rebuts tots. Fixi's en una cosa: en aquest mandat hem governat amb majoria absoluta i el 90% de les propostes han estat aprovades per tots. Això ja ho diu tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona