Política

ARTURO PRADES

ALCALDABLE DEL PSC A CALONGE I SANT ANTONI

“Aquí s'ha fet política per a les coses boniques”

Pel cap de llista del PSC, a Calonge s'ha perdut una oportunitat per fer front a la crisi

Vol prioritzar l'ocupació i l'habitatge

Nascut a Barcelona, té 43 anys, és economista i consultor empresarial i presideix l'Agrupació de Comerciants de Calonge. Milita al PSC des de fa 6 anys
T.D.

É

s la primera vegada que es presenta a les eleccions i ho fa en un moment difícil per al PSC local després de la sortida de l'exalcalde Antoni Esteve i d'Elisenda Pérez, que ara són candidats de MES-Avancem. Mala peça al teler?
Com a secretari de l'agrupació he estat lluitant per cohesionar el grup i per focalitzar tots els esforços en la política local, però ha estat impossible. Ells no se sentien còmodes a l'hora de formar part d'una llista que deixés de banda el debat sobre la independència i se centrés en les polítiques municipals d'esquerres i han decidit trencar i presentar-se amb unes altres sigles.
Per què ha optat per entrar a la política municipal?
Jo sóc una persona molt inquieta i tremendament compromesa en el que faig. Si em presento és perquè penso que puc fer alguna aportació. És el meu moment de fer coses. La política local no es pot prendre com una cosa banal. Aquí gestionem 18 milions d'euros i això fa molt de respecte.
Com valora la tasca feta per l'equip de govern de CiU-ERC?
Des dels últims sis o set anys s'ha perdut una grandíssima oportunitat de fer front a la crisi. En lloc de tirar endavant polítiques per a les persones, s'ha fet política per a les coses boniques, per estètica. S'han invertit molts diners i esforços en projectes que no han ajudat a canviar el greu desequilibri que tenim entre el nombre d'habitants i les activitats que generen ocupació. Aquí hi ha una taxa d'atur superior a la dels municipis de l'entorn. Hi ha prop de 2.000 habitatges buits i més de 250 joves de menys de 30 anys que no troben ni feina, ni casa i marxen de Calonge.
Quines solucions proposa?
Tota la infraestructura que es tiri endavant ha de tenir un ús immediat per generar ocupació i millorar l'economia. Volem fomentar el lloguer social dels habitatges en mans de la banca, disposar d'una oficina de promoció econòmica que doni impuls als 700 habitatges d'ús turístic que hi ha al municipi, fomentar els sis càmpings, participar a les fires turístiques, aconseguir que s'enllesteixi la via verda entre Platja d'Aro i Sant Antoni, millorar la protecció de les persones amb risc de pobresa i resoldre la problemàtica de Mas Pere prioritzant l'asfaltatge i el clavegueram i amb un calendari d'obres que, en lloc de tres anys, sigui de sis o de set perquè les famílies puguin pagar-les.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.