Política

TERESA FERRÉS I ÀVILA

ALCALDABLE PEL PSC, A PALAMÓS

“Crec que dotze anys de feina feta són el nostre millor aval”

En aquest temps, Palamós ha viscut una gran transformació i ha progressat econòmicament i socialment

Van des d'un pla estratègic amb vista al 2025 fins a la creació d'equipaments públics necessaris i la millora de la gestió de l'Ajuntament

L'HOSPITAL
“Té tots els serveis,
i el seu creixement al solar de la caserna de la Guàrdia Civil està signat”
CENTRE DE LA VILA
“El projecte de l'edifici Ciutadania era necessari per a la transformació del centre de Palamós”
CREUERS
“Les dades confirmen que un 75% dels passatgers que arriben en vaixell es queden a Palamós”

Fa dotze anys, Teresa Ferrés va posar fi a l'hegemonia de 12 anys de govern convergent. Casualitats de la vida, Ferrés n'acumula, ara mateix, una dotzena com a alcaldessa de Palamós, i el candidat convergent torna a ser el que va perdre l'alcaldia llavors... “Confio plenament que aquests dotze anys siguin valorats per la ciutadania. Dotze anys en què hi ha hagut una transformació de Palamós i un progrés econòmic i social. Crec que la feina feta ens avala i, per tant, el fet que, dotze anys després, tornem a anar a una campanya electoral els mateixos caps de llista de CiU i el PSC, doncs bé, ho deixarem en una anècdota”, diu Teresa Ferrés.

Fa quatre anys, vostè em deia que Palamós s'havia de convertir en la capital de la Costa Brava. Ho és?, i per què?
Palamós, en el decurs d'aquest temps, ha fet passes importants per esdevenir capital de la Costa Brava. Ho és per situació geogràfica. Aquesta centralitat que tenim, però, ho és també per equipaments tan importants com ara el port o l'hospital comarcal situat a Palamós. I en els últims mesos hi ha hagut l'anunci que el port té la condició d'espai Schengen. Per tant, treballem en la línia de convertir Palamós en la capital de la Costa Brava. Que siguem frontera marítima de la demarcació de Girona.
Parla de l'hospital... La seva ubicació restringida requereix un nou emplaçament?
Les circumstàncies econòmiques del nostre país segurament han fet aturar el projecte d'un nou hospital. Amb tot, crec que el que tenim és un hospital de referència; un hospital que té tots els serveis, i, per tant, un bon servei a l'abast dels ciutadans del Baix Empordà. L'aposta que hem fet és de creixement i, en aquest sentit, hem signat un protocol amb la Guàrdia Civil, el patronat de l'hospital i l'Ajuntament de Palamós per obtenir el solar de la caserna de la Guàrdia Civil. Aquest és un protocol signat i crec que, com que es comença a veure una recuperació econòmica, ha arribat el moment de veure quines passes s'haurien de fer perquè aquest protocol signat definitivament es pogués convertir en realitat.
I l'edifici Ciutadania?
Continuo pensant que és un projecte necessari perquè era la transformació del centre de Palamós. Aconseguíem que el pàrquing fos subterrani i així podíem recuperar o guanyar una plaça central al bell mig de la vila en una primera fase. D'altra banda, una plaça gran, emblemàtica, és necessària a vegades per plantejar determinades activitats. Però des del 2007 estem en crisi econòmica i aquest és un projecte que va sortir a concurs i va quedar desert en no presentar-se cap empresa per tirar-lo endavant. Sóc conscient que és un projecte ambiciós, però insisteixo que és necessari si pensem en la transformació del centre de Palamós. Si les circumstàncies econòmiques de país milloren, és possible que sigui oportú reprendre el projecte.
Com anem de creuers?
Les dades confirmen que un 75% dels passatgers que arriben en creuer es queden a Palamós perquè veuen que la nostra vila els ofereix una oferta prou atractiva per fer la despesa en clau local. Hem d'acceptar que hi ha un percentatge d'un 25% que marxa d'excursió perquè som el port de la demarcació de Girona. Cal tenir present que l'atractiu que fa que els vaixells de creuer vinguin a Palamós és que al darrere també hi ha un territori potent que té una oferta atractiva. No hem de menystenir el rendiment indirecte, molt important, de posicionament i de promoció de Palamós en l'àmbit internacional i també de la Costa Brava.
Projectes sota el braç?
Reptes que van des d'un pla estratègic que situa Palamós amb vista al 2025, fins a equipaments públics encara necessaris. I també reptes per millorar la gestió de l'Ajuntament. Som conscients que, en els darrers anys, la política, tant la local com la general, ha canviat molt. Ho sabem interpretar presentant un programa ajustat a aquesta nova realitat.

Una manera de ser, una manera de fer

Nascuda a Palamós fa cinquanta-un anys, Teresa Ferrés és una persona-alcaldessa carismàtica. Quan està al davant de bloc i bolígraf, gravadora, micròfon o càmera es mostra cautelosa, hàbil i amb molta professionalitat. Sap fer ús d'allò conegut com a “políticament correcte”, sense deixar d'aplicar duresa, si cal. Potser per guardar en certa manera una distància –que ella anomena respecte– cap al mitjà de comunicació, no acaba mostrant-se tan propera com vol ser i diu que és a la realitat del dia a dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA