Política

PERE GÓMEZ

CAP DE LLISTA D'ERC A OLOT

“Esperem ser l'esquerra de referència i governar”

Pere Gómez es manifesta convençut que poden ser clau per a una nova fórmula de govern a la ciutat d'Olot

Recorda el paper que han de tenir els ajuntaments en el context sobiranista que viu el país

GOVERNAR
“Si s'ha de buscar una alternativa al govern de centredreta, som nosaltres”
FUTUR POLÍTIC
“M'agradaria que el programa que hem fet no fos per quatre anys, sinó només
per dos”
SUPORT
“El 1931 l'Estatut el van votar tots els municipis de Catalunya i això va donar molt força”

Pere Gómez creu que el bon moment d'ERC a nivell nacional ajudarà la seva llista a ser l'esquerra de referència i a governar.

Per què creu que l'han de votar els olotins?
Perquè el rumb nacional bufa a favor. S'ha vist que ERC és seriós i té molt a dir. Fa anys que treballem en positiu als consistoris i això ha anat calant fins al punt que se'ns veu com l'esquerra possible. Si s'ha de buscar una alternativa al govern de centredreta som nosaltres.
Potser han estat massa condescendents amb el govern de CiU?
Si haguéssim fet oposició maximalista, ens dirien que és destructiva, i si és al contrari, que som massa tous. Nosaltres hem marcat una línia i no l'hem traspassat, com ara recentment amb el túnel de l'Hostal del Sol de la variant nord. Vam ser també els primers a criticar la distribució de retribucions i dedicacions de l'equip de govern. Hem intentat pactar temes concrets dels pressupostos, coses que CiU ha fet inspirades en nosaltres.
En les eleccions de 2011 van deixar de ser la tercera força del consistori a favor de PxC. Què els va suposar?
Amb el cap fred, vam veure que les circumstàncies del 2011 ja ens duien cap aquí. Vam fer una valoració molt negativa i autocrítica. En calent, vam creure que era un greuge per a la ciutat que un partit xenòfob obtingués dos regidors. Va ser un cop dur, però no tant per perdre el tercer lloc al ple, sinó els vots.
Aquestes eleccions són més que unes municipals?
Sí. Vivim un moment històric i no podem afluixar. Des dels ajuntaments, no es poden prendre decisions importants respecte al procés, però sí estar a favor de les decisions que prengui el Parlament. El 1931, per exemple, l'Estatut el van votar tots els municipis de Catalunya i això va donar molt força. Si amb l'últim Estatut haguessin fet el mateix, Madrid no hauria pogut retallar. Per altra banda, l'independentisme està en l'ADN d'ERC, i amb això no volem treure pit, sinó expandir al màxim aquesta aposta.
Com preveu el pròxim mandat, de dos anys o de quatre?
Hem fet un programa per quatre anys, per governar la ciutat i enfocat a millorar el nivell de vida dels olotins. M'agradaria que fos, però, per dos anys, i això dependrà de la fermesa dels qui surtin escollits el 27-S. Ja hi ha un document de transició nacional i, si té el suport majoritari, preveu que en divuit mesos es proclami la independència.. En aquest context, no s'entendria que els ajuntaments creats amb una llei electoral espanyola continuessin vigents.
Què en destaca, del seu programa?
Té quatre eixos. L'eix social, per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques com escoles bressol i les municipals de música i expressió més assequibles als pares; l'eix d'emprenedoria, amb un centre de creació i impuls d'empreses per afavorir que els joves preparats i que tenen il·lusió facin coses; l'eix de l'educació, l'esport i el turisme, amb un centre de tecnificació esportiva pensat per posar Olot al cor del Pirineu esportiu gironí i convertir-lo en un referent de les activitats relacionades amb l'entorn. També hi ha l'eix de la sostenibilitat: estem inserits en un parc natural i ho hem de valorar sent exigents i volent ser líders en la cura de l'entorn, encara que això sigui car, com en el cas del túnel de l'Hostal del Sol. També apostem per liderar des de l'Ajuntament i amb la iniciativa privada l'aposta per les noves energies. I, finalment, l'eix de la transparència i la participació, amb un web que doni accés als ciutadans a totes les dades de l'Ajuntament i obrint processos participatius per a temes importants com el nou Firal. Un capítol a part és el programa de joventut, que ha estat confeccionat per les JERC.
S'atreveix a dir un resultat?
Sí, esperem ser l'esquerra de referència i governar.

Al consistori des de l'any 2007

És a l'Ajuntament d'Olot des de les eleccions del 2007, en què era el dos de la llista de Jordi Coma. Aquest ho va deixar a mig mandat i ell va passar a ser portaveu, amb Clara Casanovas com a nova regidora. El 2011 ja va ser cap de llista i ara hi torna després de superar unes primàries i de liderar la confecció d'un programa obert a tothom.

És membre de la permanent local d'ERC a Olot i forma part de l'executiva comarcal del partit, i des del 2011 és conseller nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA