Política

la crònica

Un temps per a cada cosa...

Fa un sol que bada les pedres, i això, al maig, anima més a anar al passeig i a la platja que a les urnes. Potser per això, al punt del migdia, al local de l'ANC al barri de les Corts hi han votat pocs, només 35 d'un cens de 600. “N'estic meravellat, ho trobo un èxit”, ironitza Eusebi Carnicero, integrant de la mesa. “Confio que d'aquí en surti unitat, perquè l'objectiu és clar i ho hem de fer al millor possible”, reflexiona Albert Gonzàlez en votar. Carnicero critica que els candidats es puguin agrupar en llistes i, segons ell, fa que l'elecció “deixi de ser assembleària”, i tampoc veu bé que a la de Junts, pactada entre els diversos sectors de la cúpula, s'hi hagi donat més publicitat, perquè “introdueix un biaix greu”i els altres candidats tenen menys visibilitat.

No gaire lluny, a la seu de l'ANC a Sants, on també vota el Poble Sec, s'hi veu més activitat, si bé a quarts d'una tot just hi han votat 85 de 650 censats. “Són més que mai, altres anys hi havia continuïtat però enguany té més interès”, sosté el responsable Jesús Ventura, que nega divisions a l'entitat. “Al secretariat sempre hi ha hagut diverses opinions, però, al final, al contrari que els partits s'ha acabat prioritzant la gent”, creu.

La Carme Gil, coordinadora a l'ANC de Sant Antoni és d'un parer semblant. “De polèmiques no n'he vist: hi ha opinions diferents, però si són constructives sempre són benvingudes”, conclou. A la una, li han passat un centenar de votants dels 500 censats, la majoria dels quals “ja ve sabent a qui ha de votar”. Un d'ells és el Jep Pedrosa, que fa campanya per muntar una llista de cent persones, a part dels partits, que culmini el procés. “A ningú se li acut que els agents que han de fer el canvi siguin els mateixos que ja hi ha”, intenta convèncer, en un debat que potser la nova direcció haurà d'afrontar altre cop. A la sortida, un grupet de la CUP, que té la seu al mateix Ateneu Layret, fa campanya per al 24-M. “Tenim molta gent a l'ANC, però la nostra és una visió més de Països Catalans”, compara la Carmen Pérez, que és sòcia però encara no ha votat. Diu que ja ho farà, perquè ara, amb la bandera a l'esquena i fulletons a la mà, té una altra cosa entre mans. Tot al seu temps...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona