Política

MONTSE ESCUTIA

ENTESA CASTELLÓ D'EMPÚRIES

“Hi ha decisions que s'han pres de forma dictatorial”

Demana “perdre la distància psicològica” que separa els dos nuclis amb la creació d'una via que els uneixi

Espera poder mantenir la representació

El 2007 va ser regidora de Medi Ambient, Participació, Habitatge i Agricultura, i el 2011 ja va ser la cap de llista. Ara, amb 45 anys, repeteix
manel lladó

Entesa espera poder mantenir la presència a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, que es preveu molt fragmentat, per mitjà de Montse Escutia, que repeteix com a cap de llista de la formació.

Què creu que s'ha fet malament durant el mandat actual?
No ens agrada la manera de funcionar de l'Ajuntament, ha estat molt poc participatiu i poc transparent. Hi ha decisions que s'han pres de forma dictatorial, com el cas de la zona blava, que és una decisió que afecta molt el municipi i es va prendre sense parlar ni tan sols amb els comerciants. Si han actuat així en aquest cas, qui ens diu que no es podrà repetir en altres? També hi ha hagut coses positives, com ara la recuperació econòmica, però, tot i que l'alcalde digui que ha estat gràcies a ell, el cert és que durant el nostre mandat anterior ja es va fer una tasca molt important i aquesta recuperació n'ha estat una conseqüència.
Què proposa per a Empuriabrava?
Volem dinamitzar la platja. Durant l'hivern queda molt morta i creiem que es podria aprofitar més amb activitats esportives i lúdiques. Proposem crear un espai per als joves a l'antiga Passarel·la. Empuriabrava és una zona que arrossega moltes mancances fruit de la seva pròpia creació, i la gent que hi viu té la sensació que han baixat la qualitat de vida i el turisme; per tant, cal aplicar mesures per recuperar el prestigi. Ara bé, s'han de decidir entre tots. Sense un diàleg clar entre tots els actors serà impossible que Empuriabrava pugui ressorgir.
UDEM diu que tota la inversió s'ha de fer allà. Hi està d'acord?
No, nosaltres volem cohesionar el municipi i, si seguim amb aquesta dicotomia, serà impossible. El que hem d'aconseguir és una bona connexió entre els dos nuclis. Ara mateix estan molt separats perquè no hi ha una via d'unió segura, transitable i il·luminada. Volem crear una via perquè es pugui anar de l'un a l'altre en bici o a peu. La clau és perdre la distància psicològica que ens separa i deixar clar que som un únic municipi.
Amb qui podrien pactar?
Tenim clar que som una força d'esquerres i no pactarem amb forces de dretes com ara el PP i CiU. A banda d'això, volem pactar sobre programes i idees, no fer un repartiment de regidories. Hi ha d'haver un pla de mandat conjunt i acordat.
Quins resultats donaria per bons?
El nostre objectiu realista és tenir representació. Més enllà d'això, serà complicat, perquè som conscients que tenim un segment de votants molt reduït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia