Política

JEAN M. CASTEL

Cap de llista de Ciutadans a Girona

“Els ciutadans volen un canvi i nosaltres l'oferim”

Proclamen que els gironins tenen dret a saber com es gasten els diners i l'agenda dels seus regidors

Es presenten per governar

Empresari, 49 anys. Implicat en política des que va convertir-se en regidor del Partit Popular (del 2003 al 2011). Va entrar a Ciutadans el 2011 i és delegat territorial del partit des del 2012.

El lema de Ciutadans és “Per a una Girona d'altes mires”. El candidat de la formació està a favor d'aplicar les lleis i les normes i d'allunyar-se del que anomena “partitocràcia”. També està determinat a recol·locar símbols, com ara les banderes que falten al consistori: l'espanyola, l'europea i la de la ciutat.

Es veu dins de l'Ajuntament?
No ens presentem com un equip d'oposició. Continuem treballant amb un programa per als ciutadans de Girona. Perquè nosaltres volem governar Girona per poder portar a terme el nostre projecte.
Dels votants de quins partits compten aconseguir el vot?
No crec que hi hagi en cap cas calaixos de vots que es puguin etiquetar a un partit concret. Jo crec que hem arribat a un punt que la gent vol un canvi i nosaltres l'oferim. Un canvi en la política enquistada al segle passat, oferint un govern amb premisses clares: transparència i sense corrupció. Per fer-ho cal publicar el pressupost de l'Ajuntament detallat al web. Els gironins tenen el dret a saber com es gasten els seus diners. També, quina és l'agenda dels regidors, per saber si s'està a l'alcaldia treballant per a la ciutat o al Parlament, com passa ara amb CiU.
En cas d'aconseguir un regidor, pactarien?
No ens plantegem cap pacte. Continuarem treballant per portar a terme les nostres polítiques.
I quants regidors calculen treure?
El mateix, no fem càbales, perquè entenem que fa quatre anys que fem tasca municipal. La gent de la candidatura està preparada i compromesa per portar a terme el programa. Això vol dir que hem fet govern a l'ombra. Coneixem la ciutat, cada carrer, cada barri, i sabem d'on venim, sabem com estem i sabem per què no hem aconseguit els objectius que ens hem marcat.
Què canviaria del govern?
A grans trets, volem replantejar el carrer Barcelona de plaça Marquès de Camps a Emili Grahit i, en una segona fase, fins a l'Hipercor. Volem dissoldre la barrera gris que frena la vida comercial de dos grans barris, Santa Eugènia i Sant Narcís. Tot això mitjançant plans participatius reals, no nascuts amb projectes predeterminats com es fa. Els veïns i les entitats són fonamentals per plantejar-ho prèviament. I reclamem taxes equànimes perquè cadascú pagui pel que genera. Pel que fa a la llera verda de l'Onyar, hi ha un projecte de continuïtat fins a plaça Catalunya lligat a un que donarà més vida comercial al carrer del Carme.
Com ho volen portar a terme?
Fonamentalment amb plans d'ocupació gestionats pel mateix ajuntament, amb la complicitat del SOC i l'INEM. També creiem que el turisme s'ha d'ampliar obrint el centre de la ciutat cap a altres barris amb potencial i gran riquesa patrimonial. Un dels nostres objectius és reprendre la vida dels barris, donant suport als mercats i al seu comerç, que ajuden a la cohesió social, i fer petits carrers per a vianants.
Algun model de cultura alternatiu?
Volem potenciar els projectes d'artistes que resten als calaixos i situïn Girona a l'avantguarda de l'art i la cultura. Tenim la infraestructura però faltaria cercar subvencions.
Algun altre tema que els preocupi?
Escoles infantils de 0 a 3 anys gratuïtes i que compaginin els horaris amb el dels pares. I l'aplicació d'un model trilingüe: català, castellà i anglès, més adequat a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona