Política

DAVID MASCORT

ALCALDABLE ERC

“La nostra forma de governar és la del diàleg”

L'edifici de l'institut és la prioritat número u, i construir la sala polivalent

Destaca la satisfacció del que s'ha fet fins ara

Alcaldable d'ERC a Vilablareix, aspira a revalidar la majoria absoluta. Fa setze anys que és a l'Ajuntament, els últims quatre com a alcalde
Quin balanç fa?
Tot i ser una època difícil per al món municipal, estem contents de la feina feta. Hem pogut enllestir dues obres que consideràvem fonamentals, que eren el casal de la gent gran i la biblioteca ludoteca; ja estaven iniciades a l'inici del mandat, però les hem pogut acabar i pagar sense problemes. L'altre gran repte era el camp de futbol; la Generalitat ens havia promès una subvenció de 480.000 euros i, quan va estar acabat, no ens la van donar. Tot i això vam aconseguir pagar-lo i ja està funcionant des de fa dos anys.
Ha governat els últims quatre anys amb majoria absoluta. Pensa que la gestió feta li garanteix repetir resultat?
Bé, ens hem centrat, a banda de les infraestructures, a estar al costat de la gent que ho està passant més malament en aquests moments de dificultat. Tant des del punt de vista dels que tenen problemes per arribar a finals de mes com dels que estan aturats, i ajudar-los a trobar feina o amb eines de formació. Crec que hem sabut estar al costat dels nostres veïns i veïnes amb una manera de fer molt pròxima, per saber quines són les seves necessitats. També és veritat que, tot i tenir majoria absoluta, ho hem fet pràcticament tot aprovant-ho per unanimitat. La nostra forma de governar és la del diàleg.
Els reptes per als pròxims quatre anys? Equipaments educatius?
Per al proper mandat, tenim com a repte la consecució de la construcció de l'ampliació de l'escola i de l'edifici de l'institut. Finalment, Ensenyament ha posat sobre la taula la possibilitat d'ampliar l'escola amb les naus que hi ha al costat de l'edifici actual; ens diuen que el projecte es pot posar a licitació abans de final d'any. I quant a l'institut, parlen de dos anys com a molt per a la seva execució. Per tant, el proper mandat és clau per a la millora dels equipaments educatius. Som l'únic institut que està completament en mòduls a les comarques gironines. També hi ha altres reptes, com ara la construcció de la sala polivalent i prioritzar els carrils bici al nucli urbà.
La gestió municipal desgasta?
La feina d'alcalde requereix un esforç constant per estar amatent a tot el que passa. També tenim més experiència ara que quan vam començar. I hi ha la satisfacció de veure la feina feta aquests setze anys, i que es valori i ens tornin a fer confiança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA