Política

Els socialistes Sánchez i Díaz es mostren distants

El líder del PSOE i la presidenta andalusa coincideixen en un míting a Sevilla

Pedro Sánchez i Susana Díaz van compartir escenari a la població sevillana d'Alcalá de Guadaira, però hi havia molta distància entre l'un i l'altra. Un dels mítings més esperats del PSOE era el que havia de reunir els dos caps visibles del partit, i fins ahir no va tenir lloc. La trobada, però, va servir per constatar la fredor de les relacions entre els dos dirigents, els quals, tot i seure de costat, gairebé no van parlar. De cara als assistents, la cita sevillana dels socialistes va deixar petons i abraçades protocol·làries, però cap mena de complicitat. A Díaz li interessa continuar marcant distàncies pel que pugui passar el 24-M.

D'entrada, no van accedir junts al recinte i durant la seva intervenció l'andalusa gairebé no va ni esmentar Sánchez. Només en dues ocasions s'hi va dirigir per apuntalar el seu discurs en contra de Mariano Rajoy i més tard per assegurar que “Pedro i la resta de socialistes ens acompanyaran” en l'objectiu del PSOE andalús de conquerir noves fites. Fins i tot va deixar anar un estirabot que igual es podia entendre que dedicava a Pablo Iglesias i Albert Rivera com al seu secretari general: “Escoltant la gent s'aprèn a ser un bon socialista, no als platós i als programes de televisió.”

Discurs del greuge

La intervenció de la presidenta en funcions de la Junta va ser en clau territorial, i es va centrar en els atacs que afirma que està rebent Andalusia per part de l'executiu espanyol. “Rajoy fa amb nosaltres el que no gosaria fer amb la seva terra, Galícia, o amb Catalunya o el País Basc”. I hi afegia que el PP “no està respectant l'autogovern andalús” i que “som iguals que els catalans”.

Díaz havia jugat a fet a amagar gairebé fins a final de campanya evitant trobar-se amb el líder estatal, malgrat que aquest ha visitat Andalusia sovint. I ahir la cita es va fer inevitable per no continuar alimentant la tesi que no es poden veure ni en pintura. Sánchez, en tot cas, va procurar referir-se en més ocasions a la intervenció de Díaz i també a la seva gestió a la Junta, vaticinant que ben aviat aconseguirà ser investida. “A Rajoy se li ha posat cara de perdedor. Com li va passar quan vas guanyar”, incidia en el seu torn. Unes quantes referències que no van servir per trencar la fredor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà